zaklada-iskra2Zaklada "Iskra" za nadarenu djecu Sisačko-moslavačke županije u ponedjeljak, 15. listopada objavila je Natječaj za dodjelu godišnje nagrade za ostvarene posebne rezultate i uspjehe.

 

'Natječaj i obrasci za prijavu dostupni su na službenim internetskim stranicama Zaklade www.zaklada-iskra.com, te Sisačko-moslavačke županije www.smz.hr. O natječaju, trećem po redu, obaviještene su i sve osnovne i srednje škole na području Županije. Rok za podnošenje prijava počinje u utorak, 16. listopada i traje 15 dana. Rezultati natječaja bit će objavljeni u subotu, 24. studenoga.

I ove godine najbolji učenici bit će nagrađeni priznanjem i novčanim iznosom od 7.000 kuna. Na natječaje objavljene 2010. i 2011. godine pristiglo je ukupno 150 prijava. S najboljim rezultatima bilo je njih 44, a u nagrade je Zaklada "Iskra" uložila 308.000 kuna. Sisačko-moslavačka županija kao osnivač, ujedno je i najveći donator Zaklade koja trenutačno raspolaže sredstvima za 20 nagrada.

Zaklada "Iskra", kao jedinstvena institucija te vrste u Hrvatskoj, svojim je djelovanjem kvalitetno popunila svojevrsnu prazninu u oblasti prepoznavanja, praćenja, nagrađivanja i poticanja darovitih učenica i učenika viših razreda osnovnih i svih razreda srednjih škola. Sustav kojeg je uspostavila "Iskra" prepoznat je i izvan granica Hrvatske! Zaklada je partner u Projektu ISKRA/SPARK, s vodećim partnerom iz latvijskog grada Rezeknea, u okviru Programa COMENIUS. Ciljevi obaju projekata su isti, unapređenje sustava prepoznavanja, praćenja i poticanja darovite djece.

O svemu su tome na konferenciji za novinare, održanoj u ponedjeljak u Sisku, govorili upravitelj Zaklade "Iskra" mr. sc. Zoran Vasić, predsjednik Upravnog odbora Zaklade Andrija Rudić i članica Upravnog odbora Jelica Pejnović. Uz zahvalu Županiji, a osobito medijima koji vrlo aktivno prate djelovanje "Iskre" od njenog osnivanja do danas kao i nagrađene, članovi uprave pozvali su sve dosadašnje ali i potencijalne darivatelje da uplate dobrovoljni financijski prilog na račun "Iskre", otvoren kod Privredne banke Zagreb, broj 2340009-1110416439 . Naime, kako je naglašeno na konferenciji, još ima vremena za prikupljanje sredstava koja bi omogućila da se ove godine dodijeli više od 20 nagrada darovitim učenicima'- stoji u priopćenju Sisačko- moslavačke županije.