Početna Vijesti Ured gradonačelnika Grad Popovača uključuje se u akciju „Gradovi i općine-prijatelji djece“
Grad Popovača uključuje se u akciju „Gradovi i općine-prijatelji djece“
Četvrtak, 30 Studeni 2017 15:02

kolegij vNa ovotjednoj sjednici kolegija Ureda gradonačelnika usvojena je Odluka o prihvaćanju inicijative za uključivanje u akciju „Gradovi i općine-prijatelji djece".


Inicijativu za uključivanje u ovu akciju pokrenula je Ksenija Tomac, vijećnica Gradskog vijeća Grada Popovače i predsjednica KUD-a 'Jelenčanka' Gornja Jelenska.
'Gradovi – prijatelji djece' je izvorno hrvatska akcija potaknuta idejama i iskustvima koja su se krajem 20. stoljeća poduzimala u svijetu za dobrobit djece. Akcija je u Hrvatskoj započela krajem 1999. godine, a nju od tada vode Savez društava Naša djeca Hrvatske i Hrvatsko društvo za preventivnu i socijalnu pedijatriju pod pokroviteljstvom Ureda UNICEF-a za Hrvatsku. Akcijom lokalne zajednice ostvaruju dječja prava iz Konvencije UN-a. Gradovi / općine, kad zadovolje kriterije iz programa, stječu počasni naziv „Grad/Općina – prijatelj djece". Trenutno je u Akciju uključeno 113 gradova/općina (rujan 2017.), a počasni naziv su dostigli 62 grada i općine, s trendom rasta. Akcija potiče lokalne zajednice da ulažu u usluge za djecu, sigurno i zdravo okruženje, zdravlje, obrazovanje, kulturu, sport, slobodno vrijeme djece te daju podršku roditeljima u odgoju djeca.


„Budući se na području Grada Popovače već provodi niz programa usmjerenih na prava i potrebe djece, kao dugogodišnji aktivni sudionik društvenih inicijativa smatram da ova sredina svakako zaslužuje nositi naziv 'Grad prijatelj djece'"- istaknula je Tomac obrazlažući svoj prijedlog dodajući da bi se, uključivanjem u ovu akciju, u Gradu Popovači dodatno osnažilo zajedništvo odraslih u kreiranju programa za djecu kao i međusektorska suradnja te stvorile pretpostavke za još aktivniju participaciju djece u zajednici.

„Vjerujemo da će akcija dati snažan poticaj svim sudionicima da udruženo i koordinirano čine što najviše mogu za dobrobit djece na ovom području, a sve u cilju stvaranja još kvalitetnijih uvjeta za razvoj Grada Popovače kao sigurnog i poticajnog okruženja za djecu"- zaključio je gradonačelnik Josip Mišković.

kolegij1

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.