Početna Vijesti Ured gradonačelnika Obilježen Dan neovisnosti

Najave

Obilježen Dan neovisnosti
Ponedjeljak, 09 Listopad 2017 10:38

dan neovisnosti mU povodu obilježavanja Dana neovisnosti, gradonačelnik Josip Mišković i njegov zamjenik Ivan Križanić su, zajedno sa vijećnicima Gradskog vijeća te predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata s ovog područja, položili vijence i zapalili svijeće kod središnjeg križa na Mjesnom groblju Popovača u spomen poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima.

U znak zahvale za njihovu žrtvu u stvaranju slobodne Domovine, molitvu za poginule branitelje predvodio je župnik popovačke župe sv. Alojzija Gonzage, vlč. Mato Draganović. ovaj spomen dan predstavlja obljetnicu pobjede kršćana u našem hrvatskome boju. domovina je proširena obitelj i zavičaj. Domovina i domoljublje su neodgodiva dužnost i u vremenu rata i mira kada se napadaju i razaraju njezini temelji. Obistinio se san, postao je zbiljom- neovisnost naše lijepe Domovine Hrvatske, ono za što su pali milijuni hrvatskih života u prošlosti. Zbog svega toga trebamo biti još ponosniji jer sloboda jednoga naroda je jedna od njegovih najvećih dobara- poručio je vlč. Draganović.
Okupljenima na ovom obilježavanju, čestitku u povodu Dana neovisnosti izrazili su gradonačelnik Josip Mišković i predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Katica Demeter.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.