komisija-proracun-mNa jučerašnjoj sjednici Komisija za proračun razmatrala je prijedlog III. Izmjena i dopuna Proračuna za 2011. odnosno nacrt Proračuna za 2012. godinu.

Ukratko obrazlažući prijedlog novog Proračuna koji će se pred popovačkim vijećnicima naći na posljednjoj ovogodišnjoj radnoj sjednici, općinski načelnik Josip Mišković istaknuo je kako će se kapitalne investicije usmjeriti prije svega na renovaciju odnosno izgradnju obaju trgova u središtu Popovače zbog čega se predviđa smanjenje ulaganja u društvene domove i ostale objekte. "Pri izradi prijedloga Proračuna za 2012. godinu uzimali smo u obzir potrebe izražene od strane Vijeća mjesnih odbora. Kada je riječ o komunalnoj infrastrukturi, u idućoj godini planira se izgradnja vodovoda u Paklenici i Novom Brdu u Gornjoj Jelenskoj te u Moslavačkoj Slatini. Izgradnja pješačkih staza predviđa se u Osekovu, od crkve do groblja, te u Zagrebačkoj ulici u Voloderu. Iako Općina ne financira izgradnju kanalizacije Popovača- Potok, imamo informaciju da će se ta investicija protegnuti i kroz 2012. U segmentu poticanja gospodarske aktivnosti, Općina će i 2012. biti potpisnik ugovora o sufinanciranju kamata na poduzetničke kredite"- kazao je Mišković zaključivši kako ne postoji osnova da se iduće godine očekuju neke drastične promjene u proračunu u odnosu na ovogodišnji. Članove Komisije načelnik je upoznao s planovima o sufinanciranju jednog djelatnika Županijske Razvojne agencije SIMORA koji bi za Općinu pripremao aplikacije projakata sa završenom dokumentacijom na domaće i EU fondove.komisija-proracun-1
Govoreći o resoru poljoprivrede, savjetnik za upravljanje imovinom Općine Popovača Ivan Trbušić napomenuo je kako je naglasak u 2012. stavljen na plasteničku proizvodnju.