odborkultura-mNa posljednjoj sjednici općinskog Odbora za kulturu i prosvjetu raspravljano je o realizaciji planiranih aktivnosti kao i proračunskih sredstava u ovom segmentu.

Kako je istaknuo predsjednik Odbora Dragan Šarčević, od ukupno 1,554.000 kuna osiguranih za ovu djelatnost realizirano je 77 posto i u tom se smislu ne planiraju izmjene. "Održane su sve planirane manifestacije, a njihova posjećenost potvrđuje da se kvaliteta rada udruga kao organizatora prepoznaje i cijeni. Kada je riječ o prosvjeti, oko 1,3 milijuna kuna proračunskih sredstava usmjereno je toj djelatnosti i to kroz sufinanciranje prehrane, smještaja učenika, prijevoza, stipendije kao i kapitalna ulaganja u školske objekte. Pored 100.000 kuna za uređenje krova na jednoj područnoj školi, Općina je zajedno sa Županijom značajna sredstva izdvojila za unaprjeđenje uvjeta u školskoj športskoj dvorani"- naglasio je Šarčević pohvalivši ovom prilikom i rad Knjižnice i čitaonice. Kako je zaključio, sve su aktivnosti u području kulture odrađene na visokoj razini i financijski uspješno pokrivene. Sredstva za programe kulture i prosvjete će, najavio je, i iduće godine zadržati ovogodišnju razinu.odborkultura1
Raspravljajući o planovima za 2012. godinu, predsjednik KUD-a Stjepan Šajnović Osekovo je za kraj kolovoza najavio bogat program obilježavanja 75. obljetnice društva odnosno 125. godina od rođenja Stjepana Šajnovića. Predstavnici KUD-a Moslavčanka iz Donje Gračenice planiraju pak izdavanje svoje monografije, dok se KUD Potočanka već intenzivno priprema za proslavu 200. godišnjice Seljačke bune. Članovi Odbora su u okviru ove sjednice pozdravili inicijativu otvaranja popovačkog trijema subotom od 9 do 13 sati koja je realizirana u suradnji s Likovnim društvom 'Moslavački krug'.