komisija-za-proracun-mKomisija za proračun i imovinu Općine Popovača sastala se u cilju razmatranja nacrta 1. Izmjena i dopuna ovogodišnjeg Proračuna.

Kako je izvijestio općinski načelnik Josip Mišković, prvim se rebalansom, a na temelju dosadašnje realizacije, planira povećanje prihodovne strane Proračuna. „Općini je potvrđeno da će Ministarstvo regionalnog razvoja sufinancirati sanaciju nerazvrstanih cesta sa 1,8 milijuna kuna, no za sada se ne očekuje realizacija uređenja trga ispred Doma kulture. Priljev određenih sredstava predviđamo i od strane Ministarstva gospodarstva za Gospodarsko- proizvodnu zonu „Mišička", a u odnosu na prvotno planirani, planira se i povećanje prihoda od rudne rente, kao i od šumskog doprinosa"- naglasio je Mišković.

komisija-za-proracun1
Kada je riječ o planiranim ulaganjima u razvoj komunalne infrastrukture, prvi rebalans neće donijeti značajnije promjene. Sredstva namijenjena za gradnju plinske mreže ostaju na razini prvotno predviđenih, dok je u programu izgradnje vodovodne mreže, pored Ribnjače, Vukotinovićeve i Novog Brda u Gornjoj jelenskoj, uvršteno i nekoliko manjih ulica kao što je Ulica Goričkih Pavlina.
„Obzirom da su čak četiri izvođača prijavljena na natječaj za modernizaciju nerazvrstanih cesta odustala od izvođenja tih radova zbog, kako su obrazložili, povećanja osnovnih troškova u međuvremenu, ovih dana očekuje se potpisivanje ugovora sa sljedećim po redu najpovoljnijim ponuditeljem. Početak radova planira se u Donjem Krivaju, a projektom vrijednim 2,2 milijuna kuna su obuhvaćene i Vinogradska Mikulanica, Rudnička ulica u Gornjoj Jelenskoj te Josipa Salvadora u Ciglenici. U okviru razlike do predviđenih 3,6 milijuna kuna za modernizaciju, planiramo raspisivanje natječaja za Stari put,  Ivana Pergošića  te odvojak Poljske ulice u Donjoj Gračenici"- obrazložio je načelnik te dodao kako će se na idućoj sjednici Općinskog vijeća birati i novi izvođač radova na održavanju nerazvrstanih cesta obzirom da izabrani Trgoingrad nije u mogućnosti to odraditi.
Prvim rebalansom proračuna na prvotnoj razini zadržat će se izdvajanja za školstvo, socijalnu skrb i rad udruga, dok će se nešto povećati sredstva u segmentu zdravstva. Općina, naime, planira sa 15.000 kuna pomoći nabavu jednog uređaja za opremanje Internog odjela u NPB „Dr. Ivan Barbot".