sjednica-odbora-za-branitelje-mOpćinski načelnik Josip Mišković je na jučerašnjoj sjednici upoznao članove Odbora za branitelje s prijedlogom nacrta 1. izmjena ovogodišnjeg proračuna čije se usvajanje planira do sredine idućeg mjeseca.

Kako je istaknuo, pored 31.000 kuna namijenjenih za redovan rad braniteljskih udruga, osigurano je još 20.000 kuna u svrhu potpore projektima i akcijama obilježavanja obljetnica koje iniciraju ove udruge. „Prijedlog je da se dodatnih 10.000 kuna izdvoji za izradu idejnog rješenja spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima s ovog područja. Pored navedenog se u cilju pomoći braniteljskoj populaciji izdvajaju i značajna sredstva kroz druge programe, primjerice podmirivanje troškova priključaka na komunalnu infrastrukturu, pomoći u slučaju različitih elementarnih nezgoda, učeničke i studentske stipendije, božićnice roditeljima poginulih branitelja itd."- kazao je Mišković. Odgovarajući na pitanje članice Odbora Katice Demeter kada se može očekivati realizacija spomen obilježja na jednom od trgova u središtu Popovače, načelnik je napomenuo da će se ono postaviti nakon uređenja trga kako se za, okvirno godinu dana, zbog građevinskih radova ne bi moralo izmještati.sjednica-odbora-za-branitelje-2
Član Odbora Željko Pačarek obavijestio je Odbor o odluci voloderskog ogranka UBH da će Udruga, umjesto dosadašnjih igara djece branitelja koje se niz godina održavaju u Voloderu, organizirati njihov susret pod nazivom „Putevima Domovinskog rata".
Predsjednik Odbora Anto Žilić i njegov zamjenik Dragan Šarčević upoznali su nazočne jučerašnjoj sjednici s Prijedlogom kalendara obilježavanja obljetnica čiju organizaciju preuzima Općina Popovača, kao i s pozivom Muzeja Moslavine za prikupljanje različite dokumentacije vezane za Domovinski rat, a kako bi se ista pohranila na adekvatan način.

sjednica-odbora-za-branitelje-1