promocija-knjige-domazet-mU Popovači je sinoć u organizaciji Odbora za branitelje održana iznimno posjećena promocija knjige „Hrvatski Domovinski rat 1991.-1995- strateški pogled" autora admirala Davora Domazeta- Loše.


Riječ je o knjizi koja govori o Domovinskom ratu, ali na jedan poseban način. „Kao prvo, to je knjiga na strateškoj razini, a takvih knjiga u Hrvatskoj nažalost nema. Strateška razina podrazumijeva cjelovito poimanje rata, sve sudionike u tom ratu, dakle ne samo one koji su sudjelovali u samom ratu već i one koji se nazivaju mističnom međunarodnom zajednicom, jer oni su ti koji su upravljali i vodili iz pozadine. Druga činjenica koja je čini posebnom jest ta da je knjiga pisana na temelju srpskih, britanskih i američkih obavještajnih, i tek deset posto hrvatskih izvora"- rekao je predstavljajući knjigu autor admiral Domazet naglasivši kako je ona namjerno napisana na temelju tih izvora iz razloga da se odgovori svima onima koji sustavno već deset godina kriminaliziraju Domovinski rat.

promocija-knjige-domazet1

promocija-knjige-domazet3

„Knjiga predstavlja odgovor Haaškom sudu, svima onima u Hrvatskoj i međunarodnoj zajednici koji na neki način žele promijeniti karakter tog rata. Kao što vidimo ovih dana, ne samo da se nastoji osporiti da su Hrvati žrtve nad kojima je učinjena agresija, već se ide u jednu zastrašujuću inverziju u kojoj su Hrvati sami započeli rat. To je odgovor svima njima na temelju njihovih izvora"- istaknuo je Domazet.
Knjiga je posvećena Domazetovim kolegama generalima kojima se sudilo ili se sudi u Haagu odnosno Hrvatskoj- Bobetku, Gotovini, Petkoviću, Praljku, Čermaku, Markaču, Blaškiću, Ademiju, Norcu, Glavašu i Sačiću.

promocija-knjige-domazet2
„Knjiga je postigla upravo to što je i bila namjera i jednostavno se naziva enciklopedijom Domovinskog rata"- zaključio je admiral Davor Domazet- Lošo, dvostruki dragovoljac u ZNG-u, jedan od planera i sudionika svih operacija od početka do kraja rata čije je područje geostrategija, geopolitika i vojna strategija.

promocija-knjige-domazet5
Kako je istaknuo predstavljajući svoju knjigu popovačkoj publici, preko vukovarskog branitelja Tihomira Purde radi se pravna agresija na hrvatsku državu.