vmo-potok-mNa ovotjednom sastanku općinskog načelnika Josipa Miškovića sa članovima Vijeća mjesnog odbora Potok i predstavnicima mjesnih udruga razmatrane su mogućnosti realizacije ovogodišnjeg Plana rada u tom naselju.

Mještani Potoka izvijestili su načelnika kako Plan za 2012. sadrži svega tri točke. "Zbog sigurnosti prije svega djece, a i ostalih mještana, nužna je izgradnja pješačke staze kroz ulice Čavorija, Sredanija i Kutanija. Na objektu Pučkog doma potrebno je izmijeniti stolariju i urediti kuhinju što bi zasigurno rezultiralo snažnijim interesom za najam tog prostora"- naglasio je predsjednik Vijeća mjesnog odbora Branko Gregurek.
"U odnosu na ostala naselja na području Općine Potok nije zapostavljen u smislu redovnog održavanja. Kada je riječ o kapitalnim investicijama, očekujemo kako će ove godine biti dovršen projekt izgradnje kanalizacijske mreže. Izabrano je idejno rješenje za mehanički pročiščivač procijenjene vrijednosti 20 milijuna kuna, a čija se realizacija očekuje kroz nominaciju prema EU fondovima. Na provedbu ovog projekta nadovezuje se i izgradnja pješačke staze kroz selo, a u tom smislu tijekom ove godine možemo inicirati početak izrade idejnog rješenja i to za Ulicu Sredanija"- napomenuo je općinski načelnik Mišković.
Kada je riječ o uređenju Pučkog doma u Potoku, načelnik je konstatirao da je realno očekivati nabavu peći i sitnijeg inventara za kuhinju te izmjenu vanjske stolarije na sjevernoj strani objekta koja je u kritičnom stanju.

vmo-potok-1
Potočani su u okviru ovog sastanka načelniku izrazili zahtjev da se održavanje programa male škole ponovno vrati u samo mjesto, obzirom da je ove godine čak 16 polaznika. "Nije li jednostavnije da jedna teta dolazi ovdje nego da 16- ero roditelja djecu prevoze u popovački vrtić"- naglasio je predsjednik VMO Potok Branko Gregurek. Mještani su od načelnika zatražili i reakciju prema ŽUC-u u svezi iznimno lošeg stanja ceste za Osekovo u dužini od 500 metara, a što je uzrokovano nekvalitetnom izvedbom radova u sklopu njezine posljednje sanacije prije 10-ak godina. Također su uputili zahtjev za pomoć u realizaciji uređenja školskog igrališta.
Na sastanku je raspravljano i o mogućnostima potpore višednevnom programu obilježavanja blagdana Velike Gospe u pripremi kojeg sudjeluju sve mjesne udruge.