vmo-podbrde-mUređenje doma u Podbrđu bila je glavna tema sastanka kojeg je općinski načelnik Josip Mišković održao sa članovima Vijeća mjesnog odbora Podbrđe, predsjednicom tamošnjeg DVD-a te predsjednikom općinske Vatrogasne zajednice.

"Kako se radi o objektu koji u smislu pravno- imovinskih nije bio riješen, Općina Popovača je zajedno sa mještanima Podbrđa pokrenula inicijativu za uređenjem tog pitanja kako bi se ishodila legalizacija Doma"- uvodno je obrazložio načelnik.
Sudionici sastanka složili su se s načelnikovim mišljenjem kako je nakon ishođenja potrebne dokumentacije najkvalitetnije rješenje stavljanje Doma u vlasništvo Općine Popovača.
Predsjednik Vijeća ovog mjesnog odbora Ivan Jakovljević kao i predsjednica mjesnog DVD-a Ivančica Furda upozorili su ovom prilikom na potrebu sanacije krova ovog objekta te uređenja fasade i kuhinje odnosno adekvatnog prostora za pohranu vatrogasne opreme. Kako je također zaključeno u okviru sastanka, za korištenje Doma fizičke osobe plaćat će naknadu u iznosu od stotinu kuna, a predmetni ugovor će se potpisivati u Općini Popovača.