vmo-d-jelenska-mNa jučer održanom sastanku Vijeća mjesnog odbora Donja Jelenska razmatrane su mogućnosti realizacije aktivnosti u tom naselju predviđenih Planom rada za 2012. godinu.

Među ostalim potrebama njihova sela, mještani su općinskog načelnika upozorili na potrebu uređenja Vatrogasnog doma. "Općina Popovača je Proračunom za 2012. godinu u tu svrhu predvidjela sredstva u iznosu od 10.000 kuna"- napomenuo je načelnik.
Pored njega, sinoćnjem sastanku Vijeća mjesnog odbora Donja Jelenska nazočili su župnik župe sv. Ane Nedeljko Pišković, predsjednik Vatrogasne zajednice Zvonimir Kondres te zapovjednik VZ-a Miroslav Belinić koji je ovom prilikom napomenuo kako je nužno urediti vatrogasnu cisternu i staviti je u spremište budući je ona od velike važnosti za selo. Predsjednik mjesnog DVD-a Josip Horčićka predložio je da se iza prostorija spremišta napravi improvizirana montažna garaža za cisternu, a također je upozorio i na potrebu izgradnje prezida između sanitarnog čvora i prostora u kojem se odlaže vatrogasna oprema. Kako je dogovoreno, na objektu Doma izvršit će se potrebni građevinski zahvati uređenja, a za korištenje tog prostora u privatne svrhe uvest će se naknada najma u iznosu od stotinu kuna. Podršku realizaciji uređenja Vatrogasnog doma najavio je sinoć i predsjednik VZ-a Zvonimir Kondres, a prihvaćen je i prijedlog općinskog načelnika Miškovića da se prostor opremi odgovarajućim namještajem iz Pučkog doma Stružec za koji su ovih dana nabavljeni novi stolovi i stolice.
Ukratko govoreći o Planu rada za 2012. godinu, predsjednica Vijeća ovog mjesnog odbora Danijela Idžan izdvojila je i zahtjev za iskopavanje graba, kao i sanaciju Županijske ceste Donja Jelenska- Stružec. Dodala je kako velik problem mještanima predstavljaju i zapuštena imanja, a na sastanku je razmatrana i mogućnost obnove tamošnje kapelice sv. Roka. Općinski načelnik Josip Mišković naglasio je da Rokovo, kao jedinu manifestaciju  u ovom naselju treba snažnije promovirati kako bi bila još posjećenija.
Članovi VMO Donja Jelenska sinoć su prihvatili i zahtjev Željke Horčićka da je se zbog preseljenja razriješi dužnosti člana Vijeća mjesnog odbora, te je na to mjesto imenovana Željka Tečec, sljedeća kandidatkinja s liste.