zbor-gradana-osekovo-mU nazočnosti općinskog načelnika Josipa Miškovića i njegova zamjenika Dragana Šarčevića, u Osekovu je održan Zbor građana.

Predsjednik Vijeća ovog mjesnog odbora Roman Rosavec na početku susreta održao je prezentaciju projekta izgradnje Prijamnog centra na ulazu u Lonjsko polje odnosno Eko kampa u Osekovu. Kako je naglasio, cilj projekta jest ojačati prosperitet lokalne zajednice kroz jačanje održivog razvoja turističke ponude Parka prirode Lonjsko polje od strane Javne ustanove PP LP, lokalne samouprave odnosno lokalnog stanovništva.
U okviru druge točke Dnevnog reda Zbora Rosavec je mještane Osekova izvijestio o tijeku realizacije aktualnih radova u tom naselju. "Kada je riječ o športskom kompleksu, izvršena je priprema tla za sijanje trave, ishođena je lokacijska dozvola za svlačionice pa će se u izgradnju krenuti čim financijske mogućnosti to dozvole. U parku u središtu sela napravljene su staze i ovih se dana očekuje postavljanje igračaka odnosno rasvjete. Što se tiče sanacije ceste kroz Donje selo i mosta u centru sela, upućen je dopis ŽUC-u da u svoj plan aktivnosti uvrste i tu prometnicu. Postoje naznake i da će se tijekom ove godine postaviti krov na vanjskoj pozornici čime bi Osekovo dobilo jedan novi kulturni sadržaj"- naglasio je Rosavec.zbor-gradana-osekovo1
U Osekovu će se uskoro urediti i cesta prema Lonjskom polju, a kako bi se u svakom trenutku, i u slučaju poplavljenosti, osigurao pristup tamošnjim bunarima. Na posljednjem Zboru građana u Osekovu raspravljano je i o problemu ispaše stoke van nadzora, sanaciji kapelice na groblju, održavanju poljskih puteva, neodržavanim privatnim posjedima. Obzirom da je završena izrada projektne dokumentacije, čim se osiguraju financijska sredstva, moguće je krenuti i u izgradnju prve faze pješačke staze od crkve do središta sela. Mještane je zanimalo i može li se kontejner sa mjesenog groblja izmaknuti na pripadajuće parkiralište, a kako je odgovorio načelnik, to je moguće riješiti već prilikom njegova idućeg pražnjenja.