zbor-gradana-potok-7-6-mVezano za početak radova na izgradnji kanalizacije Popovača- Potok koja je krenula ovih dana, u Potoku je jučer održan zbor građana.

Iako je predstavnik poduzeća Moslavina d.o.o. kao nositelja provedbe projekta prvotno najavio svoju nazočnost, nije se odazvao zboru pa je na brojna pitanja mještana pokušao odgovoriti sam općinski načelnik Josip Mišković. Podsjetivši na iznimnu važnost realizacije ovog projekta, načelnik je ovom prilikom apelirao na mještane da u okviru izvođenja radova budu kooperativni.zbor-gradana-potok-7-6-1

„Riječ je o investiciji ukupne vrijednosti oko osam milijuna kuna koju financiraju Hrvatske vode. Molim stoga da spram izvođača radova iskažete maksimalnu suradnju kako bi se projekt na što bezbolniji način izveo u predviđenom roku od 120 dana. Izrada projektnih i tehničkih rješenja povjerena je struci koja je to, uvjeren sam, odradila kvalitetno, a sve površine koje se oštete u sklopu radova bit će vraćene u prvobitno stanje"- naglasio je Mišković. Odgovarajući na pitanje mještana zašto je ovom kanalizacijom predviđeno samo rješavanje fekalnih, a ne i oborinskih voda, načelnik je rekao kako bi to bilo ekonomski neprihvatljivo. U tijeku rasprave istaknuto je i kako neće biti potkopavanja mostova, već će se isti podizati te da je kanalizacija Popovača- Potok isprojektirana bez pomoćnog voda. Mještani su upozorili i na potrebu što je moguće kvalitetnije zaštite postojeće infrastrukturne mreže.