U Potoku je u petak, 19. studenog održan Zbor građana u okviru kojeg je predsjednik tamošnjeg Vijeća Mjesnog odbora Branko Gregurek predstavio Plan rada istog za narednu godinu.

'U izradi Plana rada poštivali smo zadane smjernice i smatramo da je on realan te uz malo raumijevanja i ostvariv'- istaknuo je Gregurek te izrazio nezadovoljstvo time što se, kako je kazao, većina točaka obuhvaćenih ovim Planom posljednjih godina prepisuje.
Između ostalog, Vijeće mjesnog odbora Potok traži realizaciju projekta izgradnje kanalizacije, izradu projektne dokumentacije za pješačku stazu, postavljanje ležećih policajaca u Ulici Sredanija kod škole, uređenje prilaza do pješačkog prijelaza u Ulici Čavorija, čišćenje te produbljivanje odvodnih kanala u Crkvenoj i Ulici Seljačke bune, rješavanje problema sa oborinskim vodama u Ulici Čavorija. Plan rada VMO Potok predviđa i izradu projektne dokumentacije te izgradnju vanjske pozornice iza objekta Društvenog doma, opremanje dječjeg igrališta na zelenoj površini iza Doma, asfaltiranje Školske ulice kao i prometnice Potok- Okoli, izmjenu vanjske stolarije na Društvenom domu te opremanje ovog objekta novim stolicama i stolovima.


Ispred Ureda općinskog načelnika Zboru građana u Potoku nazočio je zamjenik načelnika Dragan Šarčević. Kako je istaknuo komentirajući predstavljeni Plan, realizaciju izgradnje kanalizacijske mreže je za očekivati uskoro. 'Projekt koji će se vjerojatno rješavati u fazama kreće u suradnji s Hrvatskim vodama možda već ove godine, ovisno o vremenskim prilikama. Kada je riječ o problemima vezanima uz županijske ceste, Općina će svakako prema ŽUC-u uputiti zahtjeve za potrebnim intervencijama'- kazao je Šarčević.
Mještani Potoka u raspravi su izrazili i nezadovoljstvo nedovoljnim pritiskom na vlasnike neodržavanih zemljišta, kao i činjenicom da područna škola nema igralište pa djeca sat tjelesnog odgoja pohađaju na dislociranom prostoru kod Društvenog doma.