moslavački gulaš 2019 9 mU subotu je uspješno održano četvrto natjecanje u pripremanju Moslavačkog gulaša u Popovači na kojem je sudjelovalo 11 ekipa, a koje su organizirali Udruga kuhara Grada Popovače i Turistička zajednice Grada Popovače.


Svoje umijeće u kuhanju gulaša pokazale su ekipe DVA X-a POTOK, ŠAFRAM ZAČINI BJELOVAR, KICKBOXING MOSLAVAC POPOVAČA, DRA-MA OSEKOVO, CAFFE BAR DINO POPOVAČA, VESELI POTOČANI POTOK, KUMOVI POPOVAČA, MEDICINARI POPOVAČA, MK VALHALLA POPOVAČA, UDRUGA ŠKRLET POPOVAČA i PLANINARI IZ ČAZME.
O najboljem gulašu odlučio je žiri u sastavu Ivica Keser, Saša Bočkor i Renato Gospočić, a novitet ove godine je da je i svaka ekipa ocjenjivala sve gulaše osim vlastitog, što se pokazalo odličnom idejom.
Najboljim moslavačkim gulašem proglašen je onaj Udruge vinogradara i voćara 'Škrlet', drugo mjesto osvojili su Veseli Potočani, dok su treći bili Medicinari Popovača.
„Ideja za natjecanje ovakvog karaktera došla je od predsjednika Udruge kuhara Grada Popovače Danijela Grgurića, a pokazala se odličnom. Natjecanje u pripremanju moslavačkog gulaša i ove godine je napunilo popovački trg ljudima dobre volje koji su se uz kuhanje gulaša imali priliku družiti i zabaviti. Za sve ekipe je Udruga kuhara zajedno s TZGP osigurala luk, meso, vino, kruh, posudice, majice, pregače, a nagrade za najbolje su bile mala kotlovina, kotlić za spremanje gulaša i roštilj" – poručili su organizatori.
Također, popovačka Udruga kuhara je za sve okupljene, što posjetitelje, što natjecatelje skuhala moslavački gulaš po vlastitom receptu koji su svi mogli probati.