skrlet mNa ovogodišnjoj skupštini Udruge vinogradara i voćara 'Škrlet' objavljeni su rezultati i uručene diplome sa 2. ocjenjivanja mladih vina u Popovači.


Ocjenjivanje ukupno 66 prijavljenih uzoraka rezultiralo je sa 5 zlata, 26 srebra, 20 bronce i 7 priznanja, a diplomu za šampiona sorte škrlet ponovno je izborio Andrija Ranogajec.
Osvrčući se na aktivnosti realizirane u protekloj godini, predsjednik Udruge 'Škrlet' Igor Kovačević podsjetio je na organizaciju nekoliko tematski različitih edukativnih predavanja koja su, naglasio je, bila vrlo posjećena od strane članstva Udruge. „Tijekom svibnja imali smo stručno- edukacijski izlet u Vrbnik gdje smo posjetili tri vinarije. Na edukacijskom posjetu nazočno je bilo 60 vinara. Uz kušanje vinskih proizvoda naših domaćina obišli smo i nasade vinove loze gdje su nas upoznali na koji način pripremaju tlo za sadnju vinograda, samu tehnologiju obrade vinograda i gnojidbu, te zaštitu od bolesti. U travnju su naši vinari sudjelovali na izložbi vina Čazmanski vinokap te osvojili zapažene rezultate"- istaknuo je Upravni odbor Udruge predstavljajući Izvješće o radu te istaknuo i aktivan angažman članova u pripremi manifestacija i ostalih društvenih događanja na području Grada Popovače. Završetak berbe grožđa te vinskih radova na tradicionalan način Udruga 'Škrlet' proslavila je obilježavajući blagdan Svetog Martina, a među ostalim aktivnostima posebno se ističe i suoorganizacija manifestacije „Večer škrleta i moslavačke kuhinje". „Mini labolatorij koji je prošle godine nabavljen stavljen je u pogon te je napravljeno 100 analiza vina za članove koji su sudjelovali na 2. Ocjenjivanju vina u Popovači. Veliku zaslugu pri unapređenju vinogradarstva imaju naši profesionalni vinari, savjetodavna služba županije te naša udruga ŠKRLET koja je pokretač mnogobrojnih akcija u cilju promocije i razvoja ove djelatnosti na području Grada Popovače"- zaključuju iz Udruge 'Škrlet'.
Skupštinu Udruge vinogradara i voćara 'Škrlet' su pored ostalih gostiju pozdravili i zamjenik sisačko- moslavačkog župana Roman Rosavec te gradonačelnik Josip Mišković kojemu je ovom prilikom za snažnu podršku radu Udruge uručena prigodna zahvalnica.