Početna Vijesti Aktivnosti udruga Ostale udruge Izabran novi Upravni odbor Udruge 'Škrlet'

Najave

Izabran novi Upravni odbor Udruge 'Škrlet'
Petak, 02 Ožujak 2018 11:50

skrlet mUpravni odbor Udruge vinogradara i voćara Škrlet na skupštini je podsjetio na uspješno odrađene aktivnosti u protekloj godini.

Početkom godine Udruga je organizirala dva predavanja o zaštiti vinove od bolesti u vinogradima i voćnjacima u suradnji s tvrtkom ORCHEM i tvrtkom SYNGENTA, te jedno predavanje o prihrani vinograda i voćnjaka prezentirano od tvrtke PETROKEMIJA d.d. i Savjetodavnom službom SMŽ na temu pojava fitoplazme u vinogradima.
„Predavanja su bila vrlo posjećena, u prosjeku njima se odazvalo 40-ak vinogradara i voćara. Tijekom svibnja imali smo stručno- edukacijski izlet u Podravinu gdje smo posjetili tri vinarije te stari grad Picoka u Đurđevcu. U izletu je sudjelovalo 60 vinara. Uz kušanje vinskih proizvoda naših domaćina obišli smo i nasade vinove loze gdje su nas upoznali na koji način pripremaju tlo za sadnju vinograda, samu tehnologiju obrade vinograda i gnojidbu, te zaštitu od bolesti. U travnju su naši vinari sudjelovali na izložbi vina ČAZMANSKI VINOKAP, a u svibnju na kutinskoj MOSLAVINI, te na obje izložbe izborili zapažene rezultate. U suradnji sa Turističkom zajednicom uspješno smo u Kutini prezentirali svoju manifestaciju 'Večer škrleta i moslavačke kuhinje' što je bilo vrlo posjećeno te pohvaljeno od strane organizatora tj. predstavnika Udruge Lujo Miklaužić iz Kutine"- naglašeno je u predstavljanju Izvješća o radu u 2017. Udruga se aktivno uključila i u program obilježavanja Dana Grada kao i u organizaciju Voloderske jeseni. Završetak berbe grožđa te vinskih radova na tradicionalan način obilježili su uz proslavu blagdana Svetog Martina".
„Naš tzv. mini labolatorij koji je prošle godine nabavljen stavljen je u pogon te je napravljeno 80 analiza vina za članove koji su sudjelovali na 1. Ocjenjivanju vina u Popovači. Ovim putem zahvaljujem Gradu Popovači na izuzetnoj pomoći i angažmanu oko uređenja vinskog podruma te ostvarenju dugogodišnjeg sna naših vinara. Zajedno s Turističkom zajednicom i Gradom Popovača te uz pomoć Turističke zajednice Sisačko moslavačke županije, u nazočnosti 200-tinjak članova i gostiju tradicionalno smo u Vinariji Trdenić proslavili svetog Vinka – "vinskog sveca""- naglasio je predsjednik udruge Igor Kovačević.
Među ostalim značajnim aktivnostima realiziranima tijekom protekle godine istaknuto je sudjelovanje u organizaciji „Večeri škrleta i moslavačke kuhine" te 1. Ocjenjivanje mladih vina u Popovači. Ukupno je zaprimljeno 76 uzoraka vina od čega je osvojeno 10 zlatnih priznanja. Šampion izložbe je bio Ranogajec Andrija. „Veliku zaslugu pri unapređenju vinogradarstva imaju naši profesionalni vinari, savjetodavna služba županije te naša udruga 'ŠKRLET' koja je pokretač svih akcija pri unapređenju vinarstva u gradu Popovača'- zaključio je Kovačević koji je na ovogodišnjoj skupštini ponovno izabran za predsjednika Udruge. Za novog tajnika udruge izabran je Mario Kovačić, za blagajnika Josip Bubenik a likvidatora Gabrijel Kovačić.
Pored ostalih brojnih gostiju, skupštinu Udruge vinogradara i voćara 'Škrlet' pozdravio je i gradonačelnik Josip Mišković.

 
 
Btn_srgp


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.