Početna Vijesti Aktivnosti udruga Ostale udruge Članovi LD 'Šljuka' ugostili 30-ak lovkinja

Najave
Članovi LD 'Šljuka' ugostili 30-ak lovkinja
Ponedjeljak, 20 Studeni 2017 15:57

lov vLovačko društvo 'Šljuka' Popovača jučer je bilo domaćin organiziranog lova u kojem je sudjelovalo i 30-ak žena iz različitih krajeva Hrvatske, pa i šire.

Popovački lovci odnosno Lovački savez Sisačko- moslavačke županije tako je ugostio žene lovkinje iz 15-ak lovačkih udruga među kojima su bile i dvije lovkinje iz Slovenije. U razgovoru s njima moglo se saznati kako su među ukupno oko 70.000 lovaca u Hrvatskoj, njih tek stotinjak žene, a u cilju promicanja položaja žena u lovu te pružanja pomoći pri osnivanju ženskih lovačkih udruga u regiji, oformile su i Lovačku udrugu Dama Dama.
Cjelodnevno druženje u lovu rezultiralo je odstrijeljenjem čak 14 divljih svinja, a nakon zajedničkog lova, sudionici su se okupili na lovačkom običaju „Pozdrav odstrijeljenoj divljači". Okupljene goste i domaćine na druženju koje je uslijedilo u prostoru Lovačke kuće LD 'Šljuka' u Ribnjači, pozdravili su gradonačelnik Josip Mišković te predsjednik Lovačkog saveza Sisačko- moslavačke županije Vlado Kireta.

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.