Početna Vijesti Aktivnosti udruga Ostale udruge U središtu Popovače održana centralna svečanost 'Dana kruha'

Najave
U središtu Popovače održana centralna svečanost 'Dana kruha'
Ponedjeljak, 16 Listopad 2017 13:14

centralna svecanost vNa Trgu I. u središtu Popovače u subotu je održana centralna svečanost 'Dana kruha' u sklopu listopadske manifestacije 'Jesenski plodovi Grada'.


Riječ je o programu kojeg su zajedno, uz potporu gradske Turističke zajednice, pripremile brojne udruge s popovačkog područja, Osnovna škola Popovača te gradska Knjižnica i župa sv. Alojzija Gonzage. Kako su poručili organizatori, cilj ove manifestacije koja se već godinama provodi u odgojno- obrazovnim ustanovama i udrugama, jest kroz predstavljanje svojih proizvoda i aktivnosti popularizirati među građanima bogatstvo tradicije i baštine moslavačkog kraja te bogatu paletu plodova zemlje. Kroz protekla dva tjedna tako je ovaj program okupio mnoštvo djece i odraslih na različitim predavanjima, radionicama i pričaonicama, predstavama, a manifestacije Dani meda i Dani kruha potaknule su kreativnost i maštovitost voditelja i sudionika. U obilježavanje Dana zahvalnosti za plodove zemlje odnosno Dana kruha, učenici matične i područnih škola OŠ Popovača uključili su se sa svojim likovnim i literalnim radovima koji su izloženi do 20. listopada u prostoru Knjižnice i čitaonice Popovača i Pastoralnog centra župe sv. Alojzija Gonzage.
Centralna svečanost otvorena je formiranjem povorke predvođene zapregom od Pastoralnog centra župe sv. Alojzija do središnjeg trga. Kroz niz recitacija i pjesama učenici članovi dramske sekcije OŠ Popovača su zahvalili za ovogodišnje bogatstvo plodova zemlje te podsjetili kako kruh ne predstavlja tek običnu namirnicu već je oduvijek imao snažnu simboliku života, topline doma te, osobito, davanja i dijeljenja. „Danas zahvaljujemo na kruhu i svim plodovima zemlje jer povezuju trud i urod, zemaljsko i nebesko, ljudsko i božansko"- istaknuto je na priredbi na kojoj su nastupili članovi Dječjeg zbora 'Božje dijete'. Centralnu svečanost blagoslovio je popovački župnik Mato Draganović, a nagrade učenicima za njihove literalne i likovne radove uručili su gradonačelnik Josip Mišković i predsjednik Gradskog vijeća Ivica Keser.
Po završetku programa djeca su uživala u vožnji kočijom Konjogojske udruge Moslavina, a svoje proizvode i aktivnosti na štandovima su predstavili Zadruga OŠ Popovača 'Jelenak', Knjižnica i čitaonica, Udruga vinara i voćara 'Škrlet', Udruga pčelara 'Lipa', Udruga 'Popovački plet' i njihova članica Ivana Poljan Čavlović te članovi Župnog Caritasa i kreativnih radionica djece, mladih i odraslih popovačke župe sv. Alojzija Gonzage.

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.