uak-mKonjanički maraton „Tradicija prošlosti – potreba budućnosti" arapskih konja, i to ove godine već u 17. izdanju - ide dalje.

 

Vjerojatno će kao i prošlogodišnji, tražeći mjesta u kojima se dosada nije zadržavao biti kružnog toka. To bi bilo najkraći, ali i najvažniji zaključak s godišnje skupštine Uzgajivača arapskih konja Moslavine održane u subotu u Voloderu. Izvješće predsjednika Željka Pettersa podsjetilo je na brojne aktivnosti dvadesetak članova, koji koriste prostor uz uzgoj 43 grla na obiteljskom gospodarstvu Petters, jednog tom vrstom konja brojnijeg u Hrvatskoj. Uz spomenuti maraton jahači su nezaobilazni dio programa Voloderske jeseni, Budućnosti na rubu močvare, Lipanjskih susreta u Gornjoj Gračenici, Susreta na rijeci Lonji u Osekovu, Ivanja u Gornjoj Jelenskoj... uak1

Vikendom trenirajući projašu najmanje 50-tak kilometara, a jahanju podučavaju i mnoge, pa i zainteresirane Zagrepčane. Skupština održana u tradicijskom ugođaju seoskog dvorišta okupila je predstavnike sponzora, kulturne djelatnike i čelnike kutinskog Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata s kojima su konjanici 1997. godine započeli u Hrvatskoj jedinstveni i neprekinuti niz poznatih maratona. Skupštini je prisustvovao i Dragan Šarčević, zamjenik načelnika Općine Popovača.