Konjogojska-udruga-Moslavina-mKonjogojska udruga 'Moslavina' održala je redovnu godišnju skupštinu.

Podsjećajući na aktivnosti Udruge izvršene tijekom protekle godine, predsjednik Darko Vrban posebno je istaknuo sudjelovanje članova na smotrama u Repušničkom polju, Gračanskom polju, Donjoj Jelenskoj, Osekovu i Martinskoj Vesi. „Uzgajivači okupljeni u Konjogojskoj udruzi 'Moslavina' predstavili su se i na izložbama stoke u Popovači , Kloštar Ivaniću, Sunji i Gudovcu. Nije izostao niti naš odaziv na različite manifestacije kao što su Voloderska Jesen, Repušnički susreti, Život na rubu močvare, Marija Bistrica, Fašnik u Kutini, Susreti na rijeci Lonji te Marijanski suserti u Potoku"- napomenuo je Vrban dodajući kako ove aktivnosti daju značajan doprinos unaprjeđenju kvalitete programa spomenutih događanja odnosno turističkoj promidžbi Općine Popovača i Moslavine u cjelini.
Kako je također istaknuto, značajan dio djelovanja uzgajivača okupljenih u Udruzi odnosi se na uređenje i gospodarenje pašnjacima, a aktivno se sudjeluje i u radu konjogojskih saveza, kako Hrvatskog hladnokrvnjaka tako i konja Hrvatski posavac.

Konjogojska-udruga-Moslavina-1
Pored ostalih, već ustaljenih aktivnosti, Plan rada Konjogojske udruge 'Moslavina' za 2013. obuhvaća i kupnju svečane obuće i odjeće te izradu zastave i transparenta sa nazivom i logotipom Udruge. Na ovogodišnjoj ih je skupštini u ime Općine pozdravio zamjenik načelnika Dragan Šarčević.