sru-stuka-mČlanovi Športsko- ribolovne udruge 'Štuka' Osekovo kao jednu od najznačajnijih aktivnosti realiziranih tijekom 2012. godine na ovogodišnjoj su skupštini izdvojili organizaciju već tradicionalne manifestacije 'Susreti na rijeci Lonji'.

Dovršetak temelja na pečenjari kod ribičke kuće na Prevalovu, uređenje prostora za rad udruge u Pučkom domu, više radnih akcija i obilježavanja značajnijih blagdana i praznika, uređenje i održavanje obalnog pojasa i prilaza rijeci Lonji te sudjelovanje na natjecanjima u Županijskoj ligi neke su od aktivnosti koje je Udruga uspješno izvršila prošle godine. „Seniorska i ekipa kadeta nastupile su na brojnim natjecanjima Županijske lige, a zastupali smo našu Županiju i na natjecanju državne razine organiziranom od strane dragovoljaca i veterana Domovinskog rata"- istaknuo je predsjednik ŠRU 'Štuka' Marijan Lončarić te podsjetio kako su članovi Udruge lani ugostili ekipu biologa iz Njemačke.

sru-stuka-1

sru-stuka2

sru-stuka3

sru-stuka4
Upravni odbor 'Štuke' na skupštini društva izrazio je nezadovoljstvo činjenicom da nisu bili u mogućnosti organizirati tradicionalni memorijal „Vladimir Matas", a zbog zabrane ribolova u Parku prirode Lonjsko polje. Pozdravljajući skupštinu općinski načelnik Josip Mišković najavio je mogućnost uređenja još jednog jezera u Lonjskom polju u sklopu planiranog bušenja još nekoliko bunara.

sru-stuka5

sru-stuka6
Tijekom ove godine društvo planira, među ostalim, organizirati klupsko natjecanje, formirati Komisiju za sport i gospodarenje, nastaviti uređenje objekta ribičke kuće na Prevalovu, uređenje ribolovnog jezera. Pored načelnika i predstavnika prijateljskih udruga, uspjeh u daljnjem radu članovima 'Štuke' poželjeli su i predsjednik Vijeća mjesnog odbora Osekovo Roman Rosavec te u ime Zajednice športskih udruga Ivan Pasanec.