izlozba-stoke-mOsma po redu Županijska izložba stoke Sisačko- moslavačke županije bit će održana u Popovači 11. svibnja- dogovoreno je na sastanku organizacijskog odbora izložbe.

Prema riječima općinskog načelnika Josipa Miškovića i pročelnika Županijskog odbora za poljoprivredu i saborskog zastupnika Zorana Vasića, Općina i Županija u svojim su proračunima za pripremu manifestacije kao i proteklih godina osigurale po 30.000,00 kuna, a određena podrška očekuje se i od resornog ministarstva kao i sponzora. Kako je istaknuto, usprkos teškom gospodarskom stanju izdvajanja za Izložbu stoke nisu umanjena budući se na ovaj način, kroz promociju onog najkvalitetnijeg što Županija ima, nastoji dati doprinos razvoju poljoprivrede.

izlozba-stoke2
Sudionici sastanka složili su se kako bi program 8. Izložbe stoke SMŽ uz zadržavanje koncepcije izlaganja stoke po kategorijama trebao obuhvatiti i neke nove sadržaje. Odbor za poljoprivredu tako će pozvati i ostale udruge iz poljoprivrede da svoje proizvode predstave na izložbi, a jedna od predloženih ideja je i organizacija atraktivnog konjičkog natjecanja u parkuru.

izlozba-stoke-1

Kao i proteklih godina, u organizaciji Izložbe sudjelovat će Sisačko- moslavačka županija, Općina Popovača, HPA, Savez uzgajivača simentalskog goveda, Središnji savez udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka te Središnji savez uzgajivača konja Hrvatski posavac. Kao najznačajniji problem pri organizaciji Izložbe i dalje se nameće slab interes za izlaganje uzgajivača goveda.