uak-mSpomenom na žrtve Domovinskog rata u nedjelju 5. kolovoza Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja u moslavačkom selu Voloderu tradicionalno u šest sati ujutro započet će poznati 16. maraton konjanički maraton arapskih konja.

 

Sedmodnevnim dionicama u svom neprekinutom nizu maraton dug 500 kilometara vremenski je najduža i prostorom najšira pojedinačna manifestacija posvećena spomenutom državnom blagdanu. Ove godine posvećen je jubilarnoj 20. obljetnici međunarodnog priznanja neovisne države Hrvatske. Članovi Udruga uzgajivača arapskih konja Moslavine projahat će središnjom Hrvatskom, a posebno Žumberkom, jednim od parkova prirode gdje se nije osjetio njegov topot. U subotu 11. kolovoza nakon 500 kilometara završit će u svom ishodištu u predjelu Donji Krivaj u selu Voloderu. Tu će ukupno računajući sve dosadašnje maratone zaključiti svoj 8.500-ti kilometar. Maraton ne samo da nosi slogan Tradicija prošlosti i potreba budućnosti, već ga porukama ljubavi prema domovini, ljudima i plemenitoj pasmini arapskih konja i potvrđuje - diljem domovine od Vukovara do Dubrovnika, i međunarodno od Orašja u BiH do austrijske metropole Beča.

Ove godine u sedlu bit će 6 jahača: Željko Petters, vođa konjanika i sudionik svih maratona, Domagoj Petters, Sanja Mlinar, Iva Keleš, Mihaela Trbušić i Antonio Jušić.

U vrlo zahtjevnoj logistici su: Jasna Del Pont, Željko Junković, Goran Nikić, Spomenko Karić i  Drago Rošin.

Kao i ranijih godina uz potporu koju naša prepoznatljiva misija ima vjerujemo i u dragocjenu medijsku, a za što vam zahvaljujemo i stojimo na usluzi. U prilogu dostavljamo detaljan program sedmodnevnog jahanja, a za pojedinosti koristite i www.maraton-arapskih-konja.com

XVI. KONJANIČKI MARATON ARAPSKIH KONJA
TRADICIJA PROŠLOSTI-POTREBA BUDUĆNOSTI
5.-11. KOLOVOZA 2012.

MARATON KRUŽNI SREDIŠNJOM HRVATSKOM

DIONICE

nedjelja 5.kolovoza
VOLODER (6h) – LEKENIK (18h)
ponedjeljak 6.kolovoza
LEKENIK (6h) – KUPINEC (20h)
utorak 7.kolovoza
KUPINEC (5h)–ŽUMBERAK (20h)
srijeda 8. kolovoza
ŽUMBERAK (6h) – G. BISTRA (19h)
četvrtak 9.kolovoza
G. BISTRA (6h) – MARIJA BISTRICA (12h) – D. ZELINA (20h)
petak 10.kolovoza
D. ZELINA (6h) – ČAZMA (18h)
subota 11.kolovoza
ČAZMA (6h) – VOLODER (18h)

ORGANIZATORI
UZGAJIVAČI ARAPSKIH KONJA MOSLAVINE (098/976 08 14)
UDRUGA DRAGOVOLJACA I VETERANA DOMOVINSKOG RATA OGRANAK KUTINA
UDRUGA SPECIJALNE JEDINICE „RIS" KUTINA
UDRUGA RODITELJA POGINULIH BRANITELJA GRADA KUTINE
MATICA HRVATSKA OGRANAK KUTINA

SPONZORI
OPĆINA POPOVAČA, SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA, TZ POPOVAČA, MOSLAVINA d.o.o., HRVATSKE ŠUME , MO VOLODER, , PETROKEMIJA d.d. KUTINA, SELK KUTINA, HRVATSKA POLICIJA I HRVATSKA VOJSKA,
DRAGO ROŠIN, OPG VJEKOSLAV POSARIĆ, ŽELJKO JUNKOVIĆ, www.sensa.hr, PP LONJSKO POLJE