izlozba-ksenija-talijancic-mU zagrebačkoj Galeriji Sunce otvorena je izložba članice Likovnog društva 'Moslavački krug' Ksenije Talijančić pod nazivom "Strast i ljepota Ikara".

Program je svojim izvedbama na gitari uveličao mladi popovački glazbeni umjetnik Goran Žigić, dok je stručni ostvrt na izložena djela predstavio književnik i likovni kritičar Josip Palada.
"Slikarica Ksenija Talijančić, ovim samostalnim likovnim istupom čini snažan iskorak, i po strukturi i po artističkom modalitetu. Pristupom, kolorom i znakovitošću otklanja se od dosadašnjih likovnih nastojanja i interesa. Napuštajući izazove stvarnog i izmišljenog pejsaža, mudrost i karakternost portreta, kromatsko šarenilo i gejzire gartlika, te tajanstvo zagasitih škura. Okreće se ciklusu poetičnih i nadasve likovno intrigantnih letača"- rekao je Palada.
Zagrepčanka Ksenija Talijančić do sada je imala četiri samostalne izložbe, a sudjelovala je na mnogim skupnim izložbama te likovnim kolonijama humanitarnog karaktera. Članica je brojnih udruženja likovnih umjetnika, a kao zaljubljenica u moslavački kraj uvijek se rado odaziva na sve aktivnosti LD 'Moslavački krug'. Izložba "Strast i ljepota Ikara" otvorena je do 1. lipnja.