pjevacka-skupina-jelencanka-mPjevačka skupina KUD-a „Jelenčanka" iz Gornje Jelenske odnosno tamošnje župe sv. Ivana Krstitelja sudjelovala je na 28. Smotri folklora „Na Neretvu misečina pala" održanoj u Metkoviću.

 

„Pjevačka skupina na ovom je susretu pod voditeljstvom Katice Tomac nastupila uz još osam skupina iz različitih krajeva Hrvatske, a predstavila se sa tri stare Marijanske pjesme iz svog kraja. Vrlo dobrim pjevanjem kao i raskošnim narodnim nošnjama koje su nosile, članice su oduševile brojnu publiku iz Metkovića koja je u potpunosti ispunila prostor crkve sv. Ilije gdje se izvodio program"- rekla je predsjednica KUD-a 'Jelenčanka" Ksenija Tomac.

pjevacka-skupina-jelencanka-1

pjevacka-skupina-jelencanka-5
Kako najavljuju iz gornjojelenskog KUD-a, ovo neće biti njihovo jedino predstavaljanje starih Marijanskih pjesama, već će se poraditi na prikupljanju i drugih već pomalo zaboravljenih pjesama. Sve će te izvedbe, napominju, snimiti na CD uz pomoć Instituta za etnologiju i folkloristiku da bi ostale za izvođenje mlađim generacijama.pjevacka-skupina-jelencanka-2

pjevacka-skupina-jelencanka-4