13_moslavacko_proljece-mVeć trinaestu godinu zaredom u Strušcu je na Uskrsni ponedjeljak u organizaciji mjesnog KUD-a održan folklorni susret pod nazivom 'Moslavačko proljeće'.

Program 'Moslavačkog proljeća' po prvi se put odvijao na vanjskoj pozornici ispred Pučkog doma u Strušcu, a tradicionalno je započeo svetom misom koju je predvodio upravitelj osekovačke župe, vlč. Nedeljko Pišković.

13_moslavacko_proljece14
U kulturnom dijelu programa predstavili su se članovi KUD-a „Stjepan Šajnović" Osekovo, KUD-a "Stubica" Donja Stubica, PO "Gornja Stubica", UŽ "Hum Stubički" te KPD"Karpati" Lipovljani. „Ovaj susret uvijek obilježi i veselo druženje gostujućih KUD-ova koji se svake godine izmjenjuju sklapajući tako nova poznanstva odnosno njegujući stara"- naglasili su organizatori. Manifestacija je obuhvatila i bogatu etno izložbu, a posjetitelji su imali priliku razgledati i slike lokalne umjetnice Marije Matijašević kao i stare fotografije sa vjenčanja mještana Strušca.

13_moslavacko_proljece2

13_moslavacko_proljece3

13_moslavacko_proljece4

13_moslavacko_proljece5
Među brojnim gostima ovogodišnjeg „Moslavačkog proljeća" bio je i zamjenik općinskog načelnika Dragan Šarčević.13_moslavacko_proljece15

13_moslavacko_proljece6

13_moslavacko_proljece7

13_moslavacko_proljece8

13_moslavacko_proljece9

13_moslavacko_proljece12