skupstina-udvdr-mUdruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Popovača obilježila je 15 godina djelovanja.
Podsjetivši na inicijativu iz 1997. godine da se branitelji s ovog područja organiziraju u jednu udrugu, predsjednik popovačkog UDVDR-a Ljubomir Fridrih predstavio je presjek dosadašnjeg rada Udruge.

 

„Nakon određene stagnacije u djelovanju uzrokovane osipanjem članstva uslijed nedostatka financijskih sredstava za zamišljene programe te neimanja prostora za rad, ponovno aktiviranje Ogranka izvršeno je 2008. godine kada su u lipnju na igralištu NK 'Moslavac' organizirane Županijske igre okupivši oko 600 sudionika i 300-tinjak gostiju"- istaknuo je Fridrih.skupstina-udvdr2

skupstina-udvdr3
Nakon spomenutog susreta Ogranak ponovno kreće s aktivnim radom te zahvaljujući razumijevanju Općine Popovača na korištenje dobiva prostor stare knjižnice u Domu kulture. Kako je naglašeno, Ogranak je razvio odličnu suradnju s braniteljskim udrugama u okruženju te se kontinuirano odaziva na njihove programe, a pored ostalih aktivnosti posebno se ističe i organizacija ljetovanja na moru za djecu članova koji su slabijeg imovinskog stanja. „Svake godine u travnju naš Ogranak je domaćin iznimno posjećenih igara pod nazivom 'Zajedno u ratu, zajedno u miru'. Redovno se odazivamo i na obilježavanja svih značajnih obljetnica i blagdana, a aktivno sudjelujemo i u radu općinskog Odbora za branitelje. Kvalitetnu suradnju uspostavili smo sa brojnim kulturnim, športskim i drugim udrugama s područja Općine, a o čemu među ostalim svjedoči i Ribički kup povodom Dana domovinske zahvalnosti kojeg smo organizirali zajedno sa Športsko- ribolovnom udrugom 'Som'. Ogranak kroz svoje djelovanje zaista nastoji dostojno predstavljati braniteljsku populaciju s ovog područja"- rekao je Ljubomir Fridrih koji je u okviru ovogodišnje skupština ponovno izabran za predsjendika popovačkog UDVDR-a.skupstina-udvdr4

skupstina-udvdr5

skupstina-udvdr6
U povodu obilježavanja 15. obljetnice djelovanja, UDVDR je uručivanjem prigodnih priznanja izrazio zahvalnost za podršku svim dosadašnjim pokroviteljima, sponzorima, suradnicima i utemeljiteljima Udruge. Čestitke na uspješnom radu članovima je u ime Općine Popovača uputio zamjenik općinskog načelnika Dragan Šarčević zahvalivši Ogranku što daje značajan doprinos očuvanju tekovina Domovinskog rata.

skupstina-udvdr7

skupstina-udvdr1
Susret je uveličan i zapaženim kulturnim programom u čijem je folklornom dijelu nastupio KUD Potočanka iz Potoka, dok su djelić svog likovnog stvaralaštva predstavili članovi LD-a 'Moslavački krug'. Na skupštini je izloženo i idejno rješenje spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima s područja Općine Popovača, a koje će biti postavljeno na trgu ispred Doma kulture u okviru rekonstrukcije ovog prostora čija se realizacija očekuje tijekom ljetnih mjeseci ove godine.