kud-potocanka-mRad KUD-a 'Potočanka' u protekloj godini je na nedavno održanoj skupštini društva ocijenjen uspješnim.

Predstavljajući Izvješće o radu predsjednik društva Drago Plaščar napomenuo je kako se, usprkos oskudnijim financijskim sredstvima, tijekom 2011. godine ipak odradilo mnogo kako u nastupima tako i u drugim aktivnostima u selu.kud-potocanka-1
"Kroz godinu smo ostvarili nastupe u mnogim mjestima diljem Hrvatske uspješno predstavljajući Potok i našu općinu. Sudjelovali smo na svim smotrama u Kutini, a dječja skupina nastupila je na dječjim Vinkovačkim jesenima gdje su bili predstavnici Sisačko- moslavačke županije. Djecu su ugostili prijatelji iz Nijemaca, a uzvratni posjet organiziran je za Nikolinje u Potoku. Posebno nam je zadovoljstvo što sv. Nikola ovdje iz godine u godinu ima sve više posla"- rekao je Plaščar te podsjetio kako je iznimno bogatim programom prošle godine obilježena 20. godišnjica Marijanskih susreta u povodu blagdana Velike Gospe. „U pripremi ove proslave angažirale su se sve mjesne udruge, a folklorni program je preseljen na novu vanjsku pozornicu ispred Pučkog doma"- naglasio je predsjednik KUD-a 'Potočanka' te ovom prilikom zahvalio općinskom načelniku na razumijevanju koje je iskazao kroz osiguravanje financijske podrške realizaciji tog projekta.

kud-potocanka-2
U sklopu ove točke Dnevnog reda skupštine posebna zahvala upućena je malim folklorašima kao i uzgajivačima konja koji svojim zapregama i plemenitim konjima sudjeluju u svečanoj povorci povodom mjesne svetkovine, a prošle su godine pripremili i zabavno natjecanje u povlačenju klada.
"S ponosom možemo istaknuti da smo jedno od rijetkih mjesta u Općini gdje sve udruge složno rade za dobrobit sela"- zaključio je Drago Plaščar.kud-potocanka-3
Čestitke na dosadašnjim rezultatima te želje za uspješnim radom i ubuduće, članovima KUD-a 'Potočanka' na ovogodišnjoj je skupštini u ime Općine uputio predsjednik Općinskog vijeća Ivan Pasanec.