udruga-lipa-mNa ovogodišnjoj skupštini Udruge pčelara "Lipa" izražen je prijedlog da se, obzirom na velik broj aktivnih članova, jedan predstavnik Udruge uključi u rad općinskog savjetodavnog tijela zaduženog za resor poljoprivrede.

"U prošloj godini nismo se često sastajali, no sudjelovali smo na izložbama odnosno sajmovima u Gudovcu i Topuskom, potom na Sajmu poslova održanom ovdje u Popovači kao i na proslavi Alojzijeva. Među ostalim aktivnostima, naši su se članovi sa eko štandom predstavili i na manifestaciji "Susreti na rijeci Lonji" u Osekovu"- napomenuo je predsjednik Udruge pčelara "Lipa" Berislav Majetić koji je ovom prilikom okupljene upoznao i sa dijelom aktualne izmjene zakonske regulative koja se odnosi na pčelarstvo.

udruga-lipa-1
Kako je predviđeno usvojenim Planom rada, popovački će pčelari tijekom ove godine nastaviti organizirati stručna predavanja, sudjelovati na sajmovima i izložbama te na nanifestacijama Proljeće u Popovači, Voloderska jesen odnosno Dan Općine.udruga-lipa-2
Skupštini općinskih pčelara nazočio je načelnik Josip Mišković koji je pozdravljajući okupljene izrazio zadovoljstvo razvojem ove djelatnosti na popovačkom području. "Kontinuirani rast broja članova ove udruge svjedoči da pčelarstvo na području Općine ima budućnost. Općina ove godine za poljoprivredu izdvaja 1,3 milijuna kuna, a pored sredstava predviđenih za subvencije postoji mogućnost da se podrže i određeni dodatni programi"- naglasio je načelnik te zahvalio pčelarima na doprinosu kojeg daju u promicanju Općine Popovača.

udruga-lipa-3
U okviru ove skupštine okupljenima su se predstavili novi članovi Udruge, a ponovno je izražen i prijedlog da se prilikom uređenja šetnice kod vodotoka Jelenka zasade sadnice medonosnog bilja.