pomoc-lionsa-mSredstvima prikupljenima u okviru blagdanske humanitarne akcije Lions klub Popovača pomogao je djelovanje Udruga dijabetičara Općine Popovača i Grada Kutine kao i školovanje mladog popovačkog glazbenika Gorana Žigića.

"U okviru naše adventske prodaje odnosno Božićnog sajma u Popovači prikupili smo 6.500 kuna. Iako odaziv na taj program nije ispunio naša očekivanja, prikupljena sredstva ipak smo korisno upotrijebili za naše ciljeve, a to je kroz humanitarnu djelatnost nastojati život u svojoj lokalnoj zajednici učiniti kvalitetnijim i boljim"- istaknula je Olga Friščić, predsjednica popovačkih Lionsa, kluba koji je kao dio međunarodne Lions organizacije u Popovači osnovan 2010. godine na inicijativu dr. Tije Žarković Palijan, a danas broji 34 člana.

pomoc-lionsa-4

pomoc-lionsa-3

pomoc-lionsa-5

Zahvaljujući članovima Lions Cluba na ovoj inicijativi, predstavnici Udruga dijabetičara Općine Popovača i Grada Kutine naglasili su da će ova pomoć snažno doprinjeti njihovu radu. "Veseli činjenica da u našoj sredini ima onih koji pokazuju razumijevanje spram potreba mladih glazbenika, a koje su doista velike"- napomenuo je Goran Žigić koji je na ukazanoj gesti Lionsima zahvalio uz nekoliko izvedaba na gitari.
"Lions Club Popovača i kroz ovu aktivnost potvrđuje da ovdje u Popovači ispunjava svoju misiju odnosno opravdava moto pod kojim djeluje ova organizacija, a to je "Mi služimo". Senzibilizirajući sve oko sebe da sugrađane koji su u potrebi vide na drugačiji način, Lionsi svojim radom značajno pomažu zajednici"- istaknula je zamjenica općinskog načelnika Kristina Ričković- Rusan naglasivši i vrlo kvalitetnu suradnju Lions Cluba s Općinom Popovača koja kontinuirano podržava njihove aktivnosti.pomoc-lionsa-1
Kada je riječ o planovima za ovu godinu, popovački Lionsi najavljuju zabavu humanitarnog karaktera uz priredbe, tombolu i aukciju slika, kao i humanitarni turnir u belotu.pomoc-lionsa-2