moslavacki-krug-krizevci-mSlikari članovi popovačkog Likovnog društva "Moslavački krug" uspješno su se predstavili na 27. Susretu neprofesionalnih likovnih stvaralaca Hrvatske u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Gradskog muzeja Križevci.

Na ovu likovnu manifestaciju pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH i Grada Križevaca ukupno je pristiglo 266 radova iz 20 likovnih udruga, a djela je stručno ocjenjivalo prosudbeno povjerenstvo u sastavu Zoran Homen, prof., ravnatelj i viši kustos Gradskog muzeja u Križevcima, Mirko Kovačević, prof., stručni suradnik u HSK-u za kazalište, književnost i likovnost te Stanko Špoljarić, prof., viši kustos Umjetničkog paviljona u Zagrebu. Radovi popovačkih slikara izabrani su u postav izložbe ogleda likovnih stvaralaca Hrvatske 2011.

moslavacki-krug-krizevci-1

moslavacki-krug-krizevci-3

"Zahvaljujemo svim članovima LD "Moslavački krug" koji su se svojim radovima uključili na natječaj: Desanka Minks, Ivan Grubić, Marijan Sekovanić, Marija Pukec Žigić, a posebne čestitke upućujemo Mariji Tokić, Kseniji Talijančić te Antunu Snovaku čija su likovna djela uvrštena u postav Izložbe 27. Susreta. Likovni susret Hrvatskog sabora kulture dao nam je dodatnu motivaciju za daljnje likovno stvaralaštvo i ponudio nove vidove suradnje. S obzirom da LD "Moslavački krug" surađuje s mnogobrojnim umjetnicima širom Hrvatske, susret je protekao u prijateljskom druženju koje je bilo i prilika za naš poziv na Likovnu koloniju u Popovači"- ističu iz "Moslavačkog kruga".moslavacki-krug-krizevci-2