sastanak-moslavacki-krug-mOpćinski načelnik Josip Mišković i njegov zamjenik Dragan Šarčević održali su jučer s članovima Likovnog društva 'Moslavački krug' sastanak na temu otvorenja trijema u centru Popovače.

Osim njegova otvorenja prilikom organiziranih posjeta grupa gostiju središtu Općine, trijem će tako za sve građane biti otvoren svake subote od 9 do 13 sati. U tom će se vremenu posjetiteljima osigurati obilazak tradicijske okućnice i razgledavanje unutrašnjosti trijema, a za sve informacije vezane za etno i likovnu zbirku odnosno samu povijest Popovače, na raspolaganju će im stajati predsjednik LD "Moslavački krug" Josip Đoni Kovač.

sastanak-moslavacki-krug-1
Kako je u okviru sastanka napomenuo načelnik Mišković, ovih su dana izvedeni radovi na zaštiti vanjske drvene ograde i trijema bojom, a projekt izgradnje velikog trijema u sklopu tradicijske okućnice ljetos je prijavljen na natječaj za dodjelu potpore Ministarstva turizma.
Govoreći o važnosti očuvanja tradicijske okućnice, njezina značaja u turističkom smislu i potrebi približavanja objekta svim građanima, članovi 'Moslavačkog kruga' naglasili su kako je do sada ove godine trijem razgledalo oko 2000 posjetitelja.