ramski-susreti-org-odbor-mNa posljednjem sastanku Podružnice Ramske zajednice Popovača utvrđen je program Ramskih susreta koji se u Voloderu održavaju nadolazeće nedjelje, 18. rujna.

Program kreće svečanim misnim slavljem u crkvi sv. Antuna Padovanskog, a koje će uz koncelebraciju ramskih svećenika i fratara predvoditi fra Mijo Džolan, ravnatelj Franjevačkog Instituta za kulturu mira u Splitu. Svojom pjesmom misu će uveličati Zbor mladih „Antunovo srce" čiji su članovi porijeklom iz Rame. "Na svetoj misi prinosit će se darovi- gosti iz Rame prinose Ramski križ, Ramsku majku (minijaturne replike radova Mile Blaževića)  i pogaču s ramskog ognjišta, a domaćini Susreta u Voloderu grožđe i vino"- najavljuje ispred Organizacijskog odbora Ramskih susreta u Voloderu Dragan Šarčević.
Sudionici Susreta će nakon svete mise imati priliku u dvorištu Pučkog doma razgledati izložbene štandove Ramske zajednice Zagreb i Radionice "Narodno tkivo i vezivo" iz Osekova. Kako je najavljeno, ovdje će biti predstavljeni prigodni suveniri, knjige, rukotvorine s ramskim i voloderskim motivima, a svi zainteresirani posjetitelji imat će mogućnost učlanjenja u Ramsku zajednicu. Gvardijan samostana Rama- Šćit nosi pozdrav iz Rame kroz fotografije i razglednice s motivima Rame, a koje će biti izložene u dvorani Pučkog doma.

ramski-susreti-org-odbor-1
Početak bogatog kulturno- umjetničkog programa predviđen je u 12.30 sati, a nastupit će društva iz Rame, Volodera i Pleternice kao i guslari. Nakon zajedničkog ručka u 14 sati slijedi narodna veselica uz glazbeni sastav "Party band".
"Snaga je u susretu i u zajedništvu! Zato pozivamo sve i male i velike Ramljake da se odazovu ovom susretu zajedništva"- poručuju organizatori.