Početna Vijesti Aktivnosti udruga Ostale udruge Dočekani sudionici 10. Memorijalnog ultramaratona Zagreb- Vukovar
Dočekani sudionici 10. Memorijalnog ultramaratona Zagreb- Vukovar
Četvrtak, 15 Rujan 2011 08:27

ultramaraton-zg-vu-mKroz Općinu Popovača protrčali su jučer sudionici 10. Memorijalnog ultramaratona Zagreb - Vukovar pod nazivom "Putevi dragovoljaca HOS-a i bojovnika Domovinskog rata".

Ultramaraton ukupne dužine 344 kilometra održava se u znak sjećanja na dragovoljce HOS-a, kao i na sve ostale bojovnike Domovinskog rata koji su u periodu od 16.- 18. rujna 1991. godine krenuli iz Zagreba prema Vukovaru u obranu Hrvatske.ultramaraton-zg-vu-1
Jedna je to od najzahtijevnijih atletskih utrka u Europi, a trči se u pet dionica pod nadzorom sudaca i delegata Hrvatskog atletskog saveza. Iz Zagreba je startalo 20 natjecatelja, no zbog velike vrućine je do cilja prve dionice, Ivanić Grada, odustalo šest sudionika.ultramaraton-zg-vu-2
U sklopu jučerašnje, druge po redu etape od Ivanić Grada do Novske, Općina je u središtu Popovače za maratonce organizirala osvježenje. Sudionicima 10. memorijalnog Ultramaratona Zagreb – Vukovar podršku su izrazili općinski načelnik Josip Mišković, Mario Ganić, predsjednik Mjesnog odbora Popovača i općinskog Savjeta mladih te vijećnik Općinskog vijeća Ivan Jakovljević.

 

 

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.