antun-brlakovic-mU Popovači je jučer održan Vatrogasni kup djece i mladeži „Antun Brlaković".

Natjecateljski susret kojeg već 13 godina zaredom organizira općinska Vatrogasna zajednica, okupio je 90 ekipa djece i mladeži iz svih krajeva Hrvatske.
Zahvalivši svim sudionicima na odazivu i čestitajući im na ostvarenim rezultatima, susret je u ime Općine Popovača pozdravio načelnik Josip Mišković poručivši mladima da i dalje ustraju u ovom hvalevrijednom obliku druženja. Kako je istaknuo, vatrogastvo na području Općine Popovača uživa značajnu podršku, a tako će biti i ubuduće. Zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice odnosno predsjednik Vatrogasne zajednice Sisačko- moslavačke županije Mijo Brlečić je pozdravljajući okupljene zahvalio voditeljima na trudu uloženom u pripremu djece i mladeži, dodajući kako je Kup „Antun Brlaković" natjecanje koje ima svoju budućnost.

brlakovic1

brlakovic2

brlakovic6
Sudionike 13. Vatrogasnog kupa djece i mladeži u Popovači su, među ostalim uzvanicima, pozdravili i počasni predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Teodor Fricki te zamjenik predsjednika VZ SMŽ Željko Uzel.

brlakovic3

brlakovic4

brlakovic5
U kategoriji muške mladeži u dobi od 12 do 16 godina najuspješnija bila je ekipa DVD-a Bedekovčina, a u istoj dobnoj grupi među djevojčicama prvi je DVD Josipdol. U konkurenciji ekipa dječaka u dobi od 6 do 12 godina najbolji rezultat ostvario je DVD Virje, a među djevojčicama u toj dobi DVD Okoli.brlakovic7