docek-maratonaca-g-jelenska-mUdruga "Ivanje" jučer je organizirala svečani doček za sudionike sedmodnevnog pješačkog maratona Delnice- Gornja Jelenska.

Potaknuti prošlogodišnjim maratonom "Povratak" od Gornje Jelenske do Delnica kojim su Jelenčani obilježili 300.- tu godišnjicu nastanka sela, delnička Udruga "Zdolanjski kraj- Potok" ove je godine pokrenula istu inicijativu. Sedmero pješaka (Josip Mihelčić, Željko Mihelčić, Branko Petranović, Mate Barbarić, Damir Rački, Vladimir Bijeli i Vladimir Piskač) te dvoje logističara u pratnji (Milivoj Andlar i Anka Mihelčić), put Gornje Jelenske udaljene 200- tinjak kilometara krenuli su u ponedjeljak, 6. lipnja.

docek-maratonaca-g-jelenska1

docek-maratonaca-g-jelenska2

docek-maratonaca-g-jelenska3

Pješačivši između osam i devet sati dnevno, na cilj su, kako je i planirano, stigli u nedjelju, 12. lipnja. Na igralištu NK Jelengrad u Gornjoj Jelenskoj sudionike maratona pjesmom i plesom dočekao je KUD Jelenčanka, u čijoj su pratnji maratonci potom stigli i do gornjojelenskog Pučkog doma gdje je u nazočnosti brojnih mještana njima u čast organizirana prigodna svečanost. Delničke maratonce pozdravio je općinski načelnik Josip Mišković, uručivši im ovom prilikom sliku domaćeg autora Josipa Đonija Kovača, a u Gornjoj Jelenskoj dočekao ih je i gradonačelnik Delnica Marijan Pleše.

docek-maratonaca-g-jelenska4

docek-maratonaca-g-jelenska5

docek-maratonaca-g-jelenska6

docek-maratonaca-g-jelenska7