Streljaci-29-5-mNa streljani popovačkog Lovačkog društva "Šljuka" u Moslavačkoj Slatini prošle nedjelje odigrano je sedmo i osmo kolo Županijske lige u gađanju letećih meta.

Sa samo jednom pogođenom metom više, ekipa "Lane" Bučica bila je uspješnija od drugoplasirane ekipe LD "Šljuka" koja je oborila 472 mete. Sa pogođenih 464 leteće mete treće mjesto osvojila je ekipa "Vidra" Gušće. Posljednja dva kola koja će odlučiti o ukupnom pobjedniku, pucaju se idućeg vikenda na streljani u Bučici.

Streljaci-29-5-mo-3

Streljaci-29-5-1
"Nakon toga Županijsku ligu u gađanju letećih meta SMŽ očekuje kup te prvenstvo Županije. Naša je Županija inače bila prošlogodišnji pobjednik kada je riječ o državnom nivou. Streljaštvo je u tom smislu na našem području vrlo dobro organizirano i imamo kvalitetan odaziv"- istaknuo je Vlado Kireta, predsjednik Lovačkog Saveza SMŽ odnosno dopredsjednik Hrvatskog lovačkog saveza za regiju Sjever. Kako je dodao, Lovačko društvo "Šljuka" se i u okviru ovog natjecanja potvrdilo kao odličan domaćin.

Streljaci-29-5-4

Streljaci-29-5-2
Pored pažljive skrbi o okolišu, članovi LD "Šljuka" predvođeni predsjednikom Radomirom Šitteom, kontinuirano rade i na uređenju svoje lovačke kuće. Unutrašnji prostor u kojem se planira uređenje kuhinje, sobe sa sastanke, spavaonica i sanitarnih čvorova, sada je proširen i izgradnjom jedne dvorane predviđene za veća okupljanja. Kompletnim uređenjem ovog objekta stvorit će se preduvjeti za unapređenje turističke ponude odnosno razvoj lovnog turizma na ovom području.