gast-expo-11-opatija-mUdruga "Moslavačka vinska cesta" dobila je posebno priznanje za originalan nastup i najbolje predstavljanje autohtone sorte na sajmu Gast Expo 11 – sajmu Hrvatskih vina i autohtonih delicija održanom u Opatiji.

Iskazavši velik interes za ovu sortu, tijekom trodnevnog sajma Škrlet je kušalo oko 1500 posjetitelja među kojima su mnogi od njih ovom prilikom prvi put čuli za autohtonu sortu Moslavine i Pokuplja. Degustirajući Škrlet na štandu Udruge „Moslavačka vinska cesta", posjetitelji su zaključili da je riječ o poletnom, pitkom i iznimno interesantnom vinu.

gast-expo-11-opatija1

gast-expo-11-opatija3
Ovogodišnji Gast Expo u Opatiji bio je i prilika da domaći vinari uspostave kontakte s nekoliko tamošnjih ugostitelja i hotelijera, te time otvore nove mogućnosti za suradnju i plasman Škrleta. Udruga je na sajmu predstavila projekt „Brendiranje Škrleta" u kojem sudjeluju Sisačko-moslavačka županija, Obrtnička komora Sisačko-moslavačke županije, HGK- Područna komora Sisak, gradovi Sisak, Kutina, Petrinja i Glina, Općina Popovača, stručnjaci, vinogradari i vinari te njihove udruge. Posjetitelje i izlagače na Gast Expu 11 razveselio je nastup kutinske Klape "Škrlet", a podršku domaćim vinarima svojim je dolaskom iskazao i zamjenik sisačko-moslavačke županice Andrija Rudić.gast-expo-11-opatija2