tamburaski-orkestar-skupstina-m„Iz godine u godinu sve smo uspješniji što smo dokazali kroz mnogobrojna gostovanja po Županiji, a posebno organizacijom 'Proljeća u Popovači'"- istaknuo je na ovogodišnjoj skupštini Zdenko Krnjić, predsjednik TO 'Ratimir Joža Prosoli' u kojem aktivno svira 25 članova.

Kao i prijašnjih godina, Tamburaški orkestar i u 2010. godini nastavio je razvijati odličnu suradnju s mješovitim pjevačkim zborom „Lira" iz Lipovljana. Tamošnjoj publici predstavio se je u okviru koncerta dalmatinskih pjesama. „Ostvarena je izuzetna suradnja i s Pjevačkim zborom Općine Popovača, s kojim se TO po prvi put predstavio na Božićnom koncertu. Kakav je bio rad orkestra u 2010. godini, najbolje pokazuje Izvještaj zagrebačkog Instituta za etnologiju i folkloristiku"- naglasio je Krnjić.

tamburaski-orkestar-skupstina1

tamburaski-orkestar-skupstina2
U tom se Izvješću, naime, navodi sljedeće: „U ovih petnaestak godina kroz smotru se profiliralo nekoliko dirigentskih imena od kojih je najuvjerljiviji Dražen Mlakar, dirigent gradskog tamburaškog orkestra, a od ove godine i školskog orkestra u Popovači. Ne radi se samo o brojnosti orkestara koje godinama dovodi u Kutinu, nego o pristupu, kvaliteti i upornosti dirigenta koji je sposoban iz prosječnih mladih glazbenika ostvariti kvalitetan zvuk. 60-ak najmlađih i mladih tamburaša saživili su se u skladnoj svirci i tako na najbolji način otvorili jubilarnu 15.-u smotru u Kutini"- stoji u Izvješću Instituta iz ožujka prošle godine.

tamburaski-orkestar-skupstina3

tamburaski-orkestar-skupstina4
Tijekom 2010. Tamburaški orkestar odradio je deset velikih nastupa među kojima se posebno ističe cjelovečernji koncert održan u okviru prošlogodišnjeg 'Proljeća u Popovači'. „Organizirajući 16.-i po redu PUP, građanima Popovače i brojnim gostima potvrdili smo svoju kvalitetu koja nadmašuje i mnoge veće sredine nego li je naša"- zaključio je Krnjić zahvalivši svima koji su pomogli realizaciju ove manifestacije.
Plan rada Tamburaškog orkestra „Ratimir Joža Prosoli" za ovu godinu, pored redovnih aktivnosti svojih triju sekcija, također predviđa i niz nastupa na različitim kulturnim zbivanjima kako na području naše i susjednih općina i gradova, tako i šire.tamburaski-orkestar-skupstina5