pum-skupstina-mProšlogodišnji Financijski plan Povijesne udruge Moslavina nije realiziran pa su slijedom toga izostale i određene aktivnosti predviđene za 2010. godinu- istaknuto je na skupštini PUM-a.

Kako je obrazloženo, unatoč tome što su prvotno odborena, udruzi u konačnici nisu isplaćena sredstva od strane Ministarstva kulture kao ni ona Sisačko- moslavačke županije. „Jedini prihod koji je udruga ostvarila odnosi se na sredstva iz Općine Popovača. Članovi PUM-a tijekom prošle godine sudjelovali su u arheološkim istraživanjima pavlinskog samostana Blažene Djevice Marije na Moslavačkoj gori (Bela Crkva) te Garić grada. Bili smo i suorganizatori znanstveno- stručnog skupa „Garić grad i okolica- Od srednjovjekovlja do suvremenosti", te jedni od osnivača Udruge Garić grad koja će voditi sustavnu skrb o ovoj utvrdi"- naglasila je predstavljajući Izvješće o radu u 2010. predsjednica PUM-a Silvija Pisk. Kako je istaknula, glavni projekt na kojeg je udruga usmjerila svoje aktivnosti odnosi se na Jelengrad koji je tijekom prošle godine očišćen dva puta, dok se za ovu godinu planira realizacija njegova laserskog skeniranja.

pum-skupstina1
Povijesna udruga Moslavina osnovana krajem 2002. godine kao prva povijesna udruga ne samo na moslavačkom, već i na području čitave Županije, tijekom prošle godine primila je tri nova člana. Između ostalih aktivnosti, ove godine PUM ponovno planira organizirati i nekoliko predavanja.pum-skupstina2