udruga-pcelara-lipa-skupstina11-mNa ovogodišnjoj skupštini članovi Udruge pčelara 'Lipa' izrazili su prijedlog da se u okviru uređenja javnih površina na području Općine sadi medonosno bilje. 

 

Čestitajući Udruzi na uspješnom radu, njihovu ideju podržala je zamjenica načelnika Kristina Ričković- Rusan zahvalivši ovom prilikom Udruzi na aktivnom sudjelovanju u svim manifestacijama koje organizira Općina odnosno Turistička zajednica. udruga-pcelara-lipa-skupstina11-4

udruga-pcelara-lipa-skupstina11-1

Udruga pčelara 'Lipa' tijekom prošle godine sudjelovala je i na manifestaciji Zlatna pčela u Topuskom, kao i na sajmovima u Gudovcu, Zadru, Dubrovniku. Kako je istaknuto, u 2010. godini evidentirano je 12 pčelarskih udruga s područja Sisačko- moslavačke odnosno osam udruga iz drugih županija. U popovačku Udrugu pčelara 'Lipa' učlanjeno je i nekoliko novih članova. Kada je riječ o aktivnostima planiranim za ovu godinu, na skupštini je izražen prijedlog da se, u suradnji s kutinskim pčelarima, organizira stručno predavanje na temu novih modela poticaja te bolestima, kao i jedna takmičarska izložba meda s područja Moslavine.

udruga-pcelara-lipa-skupstina11-3

udruga-pcelara-lipa-skupstina11-2