ivanje-skupstina11mPredsjednik gornjojelenske Udruge 'Ivanje' Stanislav Andlar na godišnjoj je skupštini podsjetio na brojne aktivnosti koje je udruga realizirala u protekloj godini.

Poseban naglasak Andlar je pritom stavio na Pješački maraton 'Povratak' od Gornje Jelenske do Delnica kojeg je udruga održala u povodu obilježavanja 300.-te obljetnice nastanka sela. „Pored ove središnje aktivnosti, udruga je organizirala i bogat program za Ivanje uz tradicionalni Zavičajni teatar Ive Serdara. Nastavljena je kvalitetna suradnja s Amaterskim kazalištom 'Josip Badalić' iz Križa, pripremili smo nekoliko književnih promocija te uspješno organizirali još jedan doček Nove Godine"- naglasio je Andlar. Voditelj planinarske sekcije Željko Tomac je između ostalih odrađenih aktivnosti naglasio prezentaciju uspona na Matterhorn koja je okupila zainteresiranu javnost ne samo s područja Općine, već i šire.ivanje-skupstina11-1

ivanje-skupstina11-2
Planom rada za ovu godinu Udruga 'Ivanje' predviđa obilježiti i Dan praslona uz prezentaciju idejnog rješenja Parka praslonova odnosno promociju suvenira vezanog za ovu temu. Program proslave Ivanja udruga planira obogatiti kroz prezentaciju odnosno degustaciju starih jela karakterističnih za krajeve iz kojih su doselili Jelenčani.

ivanje-skupstina11-3

ivanje-skupstina11-5

Čestitke na uspješnom radu Udruzi Ivanje između ostalih gostiju uputili su predsjednik općinske Turističke zajednice Zdenko Cvetko te zamjenica načelnika Kristina Ričković- Rusan. „Zahvaljujući vašem zajedništvu i tome što se dajete u potpunosti i sa srcem, u vrlo kratkom vremenu uspjeli ste napraviti iznimno puno. Članovi ove udruge cijene svoje korijene i poštuju kraj u kojem žive, a samo na taj način možemo rasti u svakom pogledu"- naglasila je Ričković- Rusan.

ivanje-skupstina11-7

Nakon što je pozdravljajući skupštinu predstavnica Pjevačkog društva 'Nada' iz Banja Luke naglasila kako usprkos dugogodišnjem djelovanju ovo društvo nema osigurane gotovo nikakve uvjete za rad, predsjednik 'Ivanja' Stanislav Andlar najavio je kako će udruga u Gornjoj Jelenskoj uskoro organizirati jedan cjelovečernji koncert ovog društva.

ivanje-skupstina11-6
U okviru ovogodišnje skupštine Udruge 'Ivanje' održana je i promocija knjige 'Prošećimo Delnicama' autora Ivice Kneževića, inače potpredsjednika zagrebačkog Društva Gorana. „Delnicama sam prošetao tako da sam obišao gradske ulice prisjetivši se svih meni važnih ljudi i trenutaka, i to sam pokušao ukomponirati u prozno- poetski izričaj"- rekao je autor naglasivši da je sav prihod od prodaje ove knjige namijenjen za pomoć Radiju Gorski kotar.