konjogojska-udruga-moslavina-skupstina11mPredsjednik Konjogojske udruge 'Moslavina' Darko Vrban je na ovogodišnjoj skupštini istaknuo kako Udruga ima znatno manje aktivnih članova nego li je to evidentirano na papiru.

 

Govoreći o aktivnostima u protekloj godini, Vrban je naglasio kako se moglo raditi i više. „Članovi Udruge sudjelovali su na smotrama odnosno izložbama u Popovači, Sunji, Gudovcu te Kloštar Ivaniću. Odazivali smo se i na kulturne manifestacije na području Općine, a tradicionalno i na hodočašće u Mariju Bistricu. No, činjenica jest da se uvijek može realizirati i više aktivnosti"- izdvojio je Darko Vrban. Članica Udruge Mirjana Kolarić izrazila je ovom prilikom nezadovoljstvo, kako je rekla, neinformiranošću članova o stavovima koji su usvojeni na nivou Saveza odnosno nedovoljnim angažiranjem u pogledu ostvarivanja sredstava za rad od lokalnih jedinica.

konjogojska-udruga-moslavina-skupstina11-1

konjogojska-udruga-moslavina-skupstina11-2
U okviru ovogodišnje skupštine za tajnika Konjogojske udruge 'Moslavina' izabran je Bruno Kosar, dok je počasnim predsjednikom Udruge posthumno imenovan Ivan Benčec.
Pozdravljajući skupštinu zamjenica načelnika Kristina Ričković- Rusan izrazila je uvjerenje kako će Udruga konsolidirati svoje redove i zajedničkim dogovorom riješiti sve poteškoće.

konjogojska-udruga-moslavina-skupstina11-3
U ime Odbora za poljoprivredu Grada Kutine okupljenima se obratila Marija Vizner, istaknuvši kako bi novim izmjenama Zakona o poljoprivrednom zemljištu konačno trebao biti riješen problem pašnjaka na ovom području. „Taj model trebao bi vam omogućiti da sami raspolažete pašnjacima u okviru pašnjačkih zajednica"- naglasila je Vizner koja je ovom prilikom obrazložila i nastanak problema s potvrdama o koncesijskom odobrenju koje je izdavala Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje.

konjogojska-udruga-moslavina-skupstina11-4

konjogojska-udruga-moslavina-skupstina11-5