kud-moslavcanka-skupstina11mKUD 'Moslavčanka' iz Donje Gračenice održao je izbornu skupštinu na kojoj je imenovano novo vodstvo društva.

 

Kako je istaknuto, zbog nerazumijevanja prema članovima društva, predsjednik Slavko Luški podnio je ostavku na tu funkciju koju je obnašao nepunih godinu dana, no KUD 'Moslavčanka' ipak je nastavio realizirati planirane aktivnosti.

Član društva Ljubomir Fridrih je u okviru rasprave istaknuo kako nije samo dosadašnji predsjednik kriv za nastalu situaciju. „Iako su mu svi članovi prilikom preuzimanja te funkcije obećali pomoć, ona je ipak izostala"- rekao je Fridrih. Za novog predsjednika društva izabran je Josip Kolarić.kud-moslavcanka-skupstina11-1

Usvojeni Plan rada KUD-a 'Moslavčanka' za ovu godinu, između ostalih aktivnosti, predviđa organizaciju folklornog susreta „Martinske večeri", uređenje etno sobe, galerije i radnog prostora kao i tiskanje monografije u povodu 30.-e obljetnice rada koju je društvo proslavilo prošle godine.

kud-moslavcanka-skupstina11-2

kud-moslavcanka-skupstina11-3

Rad skupštine donjogračanskog KUD-a pozdravili su zamjenica općinskog načelnika Kristina Ričković- Rusan, županijski vijećnik Ivan Behtanić kao i predstavnici prijateljskih društava iz okolice te mjesnih udruga.

kud-moslavcanka-skupstina11-4