Početna Vijesti Aktivnosti udruga Ostale udruge Kreativna udruga mladih uz bogatu izložbu obilježila Noć vještica
Kreativna udruga mladih uz bogatu izložbu obilježila Noć vještica
Utorak, 02 Studeni 2010 15:39

Kreativna udruga mladih iz Popovače je u nedjelju, 31. listopada u prostoru Caffe bara 'Amadeus' organizirala 'Haloween party' u okviru kojeg je otvorena bogata izložba na temu Noći vještica.

Noć vještica koja se tradicionalno slavi u Americi i Irskoj te većini ostalih zemalja zapadnog svijeta, po prvi put je na ovaj način obilježena u Popovači. Slavlje zagrobnog života temeljeno na pretkršćanskom vjerovanju da se u toj noći duše mrtvih vraćaju na ovaj svijet, bila je tema izložbe kojom su mladi popovački umjetnici predstavili svoje slike, fotografije te unikatne prigodne ukrase koji simboliziraju najstrašniju noć u godini- bundeve, vještice, metle, pauci, duhovi, šišmiši...

Kako ističu organizatori, odaziv Popovčana koji su u velikom broju mrtve odlučili preplašiti zapaženim kostimima, nadmašio je sva očekivanja. 'Dojmovi posjetitelja ove tematske zabave bili su odlični. Kroz tu smo inicijativu koja je dala jednu novu dimenziju ponudi kulturnog i zabavnog života u Popovači, uspjeli napraviti korak naprijed u poticanju umjetnosti na ovom području što i predstavlja osnovni cilj našeg okupljanja'- ističe Iveta Ermakora, predsjednica Kreativne udruge mladih 'Klik od prve'.

Riječ je o udruzi koja okuplja mlađe i starije kreativce koji se bave fotografijom, slikarstvom, dizajnom ili nekom drugom vrstom umjetnosti, a djeluje unazad nekoliko mjeseci. 'Ideja o osnivanju Udruge krenula je od Tina Kovača. Kroz organizaciju različitih edukacija odnosno prezentacija, radionica te izložbi nastojimo poticati umjetničko stvaralaštvo na našem području, a dio svojih dosadašnjih radova zajednički smo po prvi put javnosti predstavili na ovogodišnjoj Voloderskoj jeseni'- naglašava Ermakora pozivajući sve zainteresirane da se uključe u rad Udruge. Sve informacije dostupne su na e- kontakt Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript , ili na facebook profilu ‘Klik od prve'- Kreativna udruga mladih.

 
 
Btn_srgp

Btn_izbori_VMO_2019


Btn_smz

Btn_LAG

Poštovani posjetitelji dobrodošli! Službene stranice Grada Popovača optimizirane su za novije generacije internet preglednika poput: Internet Explorera 8, Firefoxa 3.5. Ukoliko koristite starije preglednike poput Internet Explorera 6 ili 7, svakako nadogradite svoj preglednik. Na taj način osigurati ćete pravilno prikazivanje ove internet stranice, te iskorištavanje svih njenih mogućnosti.