U talijanskom gradu Bagnatica prošle subote je održan 'Italia Open 2010', tradicionalni turnir u kickboxingu pod nazivom Trophy 'FLAVIO GALESSI' u semi i light kontaktu za kadete i seniore na kojem su vrlo uspješno nastupili i članovi KBK 'Moslavac' iz Popovače vrativši se s tri zlatne medalje.

Troje kadeta i troje seniora članova KBK 'Moslavac' su u konkurenciji 500 športaša iz dvanaest europskih zemalja osvojili tri zlatne medalje. U kategoriji do 42 kg Mateo Đudarić pobjeđuje u finalu Davida Pintorea rezultatom 4:3 i osvaja prvu zlatnu medalju. Sjajni Hrvoje Stakor pobjedom protiv Simonea De Vita 8:7 otvara niz odličnih borbi i pobjeda. U drugoj borbi pobjeđuje Giannia Di Bernardea 6:4, zatim u polufinalu Slovenca Mihaela Pavlakovića 5:3, dok je u finalu potpuno deklasirao Roka Vrtačnika iz Slovenije rezultatom 6:4 te tako osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 52kg u semi kontaktu.
U seniorskoj konkurenciji odličan nastup imao je iskusni Marko Filipović koji je u polufinalnoj borbi +89kg apsolutno nadjačao Marka Donellia iz Italije rezultatom 3:0 te se plasirao u finale. U finalu Filipović pokazuje svu raskoš light kontakta te jednoglasnom odlukom sudaca pobjeđujeTalijana Alesio De Tommasa 3:0 te osvaja i treće zlato za sportaše iz Popovače. Iako nisu prošli prve nastupe, vrlo dobre borbe imali su i Silvio Đudarić i Mario Moravski u light kontaktu te Tin Turić u semi kontaktu. Najveći tragičar cijelog turnira je iskusni Miroslav Grgić koji je trebao nastupiti u timskim borbama semi kontakta, ali su domaćini u zadnji trenutak promijenili pravila u svoju korist te tako onemogućili nastup Grgiću na ovom natjecanju.
'Sljedećeg vikenda Moslavci će ponovo na sportska borilišta u slovenskom gradu Zagorje Ob Savi na otvorenom prvenstvu Slovenije u kickboxingu, gdje će pokušati nastaviti niz odličnih rezultata sa velikih natjecanja'- najavljuje trener KBK 'Moslavac' Dražen Šalković.