Športska ribolovna udruga 'Štuka' iz Osekova 29.kolovoza organizira petu po redu kulturno-sportsku manifestaciju 'Susreti na rijeci Lonji- Osekovo 2009.' Program kreće u 7 sati početkom memorijalnog kup natjecanja u disciplini 'lov ribe na plovak' u kategoriji kadeti. Za 9 sati predviđena je vožnja kočijama od središta Osekova do rijeke Lonje, kada se planira i početak rada likovne kolonije. Slijedi otvaranje izložbe proizvođača eko proizvoda te vinara i voćara, kao i edukacijski program Javne ustanove Park prirode Lonjsko polje.
U 10 sati na programu je dolazak konjanika sudionika konjičkih maratona arapskih konja, a u 11 sati slijedi pozdravni govor domaćina i uzvanika te svečano otvaranje manifestacije uz kulturno umjetnički program u okviru kojeg će nastupiti KUD Moslavčanka iz Donje Gračenice, KUD Stružec, KUD Stjepan Šajnović iz Osekova, KUD Potočanka iz Potoka te KUD Repušnica.
Sportsko-rekreativni program obilježit će foto-safari, vožnja čamcima po rijeci Lonji, malonogometni turnir vatrogasnih ekipa 2. i 3. protupožarnog rajona VZO Popovača, potezanje užeta kao i demonstracija izviđačkih vještina izviđačkih udruga. Klub 'OSA' Kutina i AK Popovača predstaviti će svoje modelarsko-maketarske vještine.
U 13 sati programom je određena pokazna vježba mladeži vatrogasnih postrojbi, a u 14 sati proglašenje i dodjela nagrada. Slijedi 'Fišijada-Osekovo 2009' s početkom u 14.30 sati odnosno proglašenje pobjednika u 16.30 sati.
Organizatori garantiraju ugodno druženje u kojem će svatko pronaći ponešto za sebe!