kbk-austrija-mProteklog vikenda u Innsbrucku se održavao Svjetski kup u kickboxingu na kojem je nastupalo 1540 natjecatelja iz 24 zemlje. Na ovom izuzetno jakom turniru nastupili su i članovi KBK „MOSLAVAC" iz Popovače koji su kroz tri dana teških borbi uspjeli osvojiti jednu zlatnu, srebrnu i brončanu medalju.

U juniorskoj konkurenciji u kategoriji +94 kg u point fightingu u polufinalu Marko Filipović pobjeđuje Biasotto Nicholasa iz Italije 14:4 da bi u finalu pobjedio još jednog Talijana Mattea Milanija rezultatom 10:8 te osvojio zlatnu medalju. U seniorskoj konkurenciji Filipović je nastupio u light kontaktu te pobjedama nad  Mullerom iz Njemačke i Austrijancom Lovricem ulazi u finale gdje ga čeka ponajbolji borac na ovom turniru, Page Kalon iz Velike Britanije. Iako je Filipović pružio dobar otpor to nije bilo dovoljno da se pobijedi Kalon te se na kraju morao zadovoljiti s drugim mjestom u teškoj kategoriji. kbk-austrija-1

kbk-austrija-2

kbk-austrija-4

kbk-austrija-5

Odličan nastup imao je i drugi junior u kategoriji do 63kg Hrvoje Stakor koji je u point fightingu u prvoj borbi pobjedio Nijemca Hartmanna Pascala 10:0, te pobjedama nad Rusom Maximom i Talijanom Miazzimom ulazi u finale gdje gubi od odličnog Švicarca Danila Mancaria rezultatom 10:7. U light kontaktu Stakor u prvoj borbi protiv Nijemca Philippa Bitzenbauera zadobiva ozljedu koljena te nakon odluke službenog liječnika predaje borbu. U kategoriji starijih kadeta Mateo Đudarić nije uspio proći prvo kolo izgubivši od Talijana Alberta Canigle rezultatom 5:3. Prvog dana natjecanja športaši iz Popovače nastupili su u timskim borbama ali nisu uspjeli pobijediti tim iz Italije te gube 14:12. Trener Dražen šalković izuzetno je zadovoljan nastupom svojih sportaša koji su, kaže, u jakoj međunarodnoj konkurenciji pokazali veliku borbenost i znanje a posebno Marko Filipović koji je radio i u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji te u obje osvojio medalju.