skupstina_KLA_mKLA 'Naftaplin' promijenio je naziv u Klub liječenih alkoholičara 'Popovača'- odlučeno je to na ovogodišnjoj skupštini uz obrazloženje kako je stari naziv udruge izgubio smisao budući društvo već dulji niz godina ne uživa gotovo nikakvu potporu tvrtke 'INA'.

Predstavljajući najznačajnije aktivnosti u protekloj godini, predsjednik županijske Zajednice klubova liječenih alkoholičara Marijan Matušin posebno je napomenuo projekt 'Prevencija alkoholizma kod tinejdžera' koji se provodi u osnovnim školama u cilju smanjenja učestalosti opijanja mladih na ovom području kroz edukaciju o posljedicama prekomjernog konzumiranja alkohola. Na tjednim sastancima popovačkog KLA-a pod stručnim voditeljstvom terapeutkinje Tanje Grabovac Šljubura u prosjeku sudjeluje 10 do 15 članova.

skupstina_KLA_2

skupstina_KLA_1
Kada je riječ o Planu rada za ovu godinu, Klub će u suradnji s lokalnom samoupravom u okviru preventivnih aktivnosti pokušati organizirati tribine za građanstvo. „Smatramo da bi takav oblik edukacija bio iznimno koristan, posebno uzimajući u obzir zabrinjavajuću činjenicu da je u Hrvatskoj danas registrirano 300.000 ovisnika o alkoholu, što znači da je stvarna brojka tri puta veća"- naglasio je Matušin te izvijestio o novoizabranom vodstvu Kluba kojim sada predsjeda Franjo Šitej.
Rad Kluba liječenih alkoholičara Popovača čiju okosnicu, kako je naglašeno, čine stariji članovi, pohvalili su predstavnici prijateljskih KLA-a iz Ivanić- Grada, Petrinje, Kutine, Čazme, Novske, Garešnice i Siska te Kaznionice u Lipovici. Kao osnovni problemi u radu klubova liječenih alkoholičara i dalje se, upozoreno je, nameću stigmatizacija u zajednici, nedostatak društvenog senzibiliteta te nepostojanje nacionalne strategije prevencije alkoholizma.

skupstina_KLA_3
U ime Općine Popovača skupštinu KLA Popovača pozdravio je predsjednik Općinskog vijeća Ivan Pasanec naglasivši kako je rad i trud članova Kluba prepoznat od strane vodstva Općine koje će zasigurno uvijek biti otvoreno prema dobrim projektima koji utječu na poboljšanje kvalitete života građana.